avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună seara! In toamna anului 2021 am fost implicat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună seara! In toamna anului 2021 am fost implicat într-un ...

Bună seara!

In toamna anului 2021 am fost implicat într-un accident auto soldat cu pagube materiale. Am fost lovit de alt participant la trafic din vina acestuia și acesta mi-a oferit asigurarea sa,a City Insurance.

Dat fiind faptul că la acea vreme societatea se afla in insolvență, am apelat la Fondul de Garantare al Asiguraților pentru a-mi repara mașina.

Am transmis prin email către aceștia toate informațiile necesare întocmirii unui dosar de daune, urmând ca ulterior, in aproximativ 0 lună jumătate să fiu contactat de un reprezentant al FGA in vederea întâlnirii și constatării daunelor autovehiculului meu.

Zis și făcut, ne-am întâlnit la un service partener al FGA, am completat mai multe acte și am optat pentru repararea mașinii în service, nu în regim propriu, pentru a nu-mi bate eu capul să umblu după piese etc. Am lăsat mașina în service urmând ca după două săptămâni să fiu contactat pentru a o ridica. Zis și făcut. Totul ok.

Acum câteva zile, am primit prin poștă o decizie din partea FGA de respingere parțială a hotărârii de plată, invocând motivul că, costul reparațiilor a depășit valoarea de piață a mașinii și îmi este cerut să plătesc diferența din buzunarul propriu.

Consider că nu trebuie să fac acest lucru, dat fiind faptul că la acea vreme nu mi s-a oferit posibilitatea de a încasa in bani valoarea mașinii și de a declara daună totală (menționez că mașina a fost lovită în spate, a avut haionul îndoit și lovită în bara din față pentru că am fost împins în celălalt autoturism)

Ce pot face in această situație? Care sunt demersurile contestării acestei decizii?

Vă mulțumesc frumos pentru ajutor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, va trebui sa contactati un avocat care sa va faca contestatia, sa o intemeieze in drept si in fapt si sa va reprezinte interesele la instanta.
Contestatia se depune la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În cazul falimentului city insurance, dacă asigurătorul ... mariustz mariustz Bună ziua, În cazul falimentului city insurance, dacă asigurătorul avea de plătit daune morale în valoare de 800.000 lei unei persoane în urma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost lovit de un individ cu masina in timp ce ma ... AlexSim AlexSim Buna ziua, am fost lovit de un individ cu masina in timp ce ma deplasam pe carosabil, a deschis portiera cu putere si mi a facut paguba la masina. Si a ... (vezi toată discuția)
Păgubit accident city insurance În luna decembrie anul trecut ... Nelu Calu Nelu Calu Păgubit accident City Insurance În luna decembrie anul trecut mașina parcata regulamentar a fost lovita de un alt autoturism care avea asigurare la City ... (vezi toată discuția)