avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, va rog frumos, am și eu o întrebare : Din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, va rog frumos, am și eu o întrebare : Din ianuarie ...

Buna ziua, va rog frumos, am și eu o întrebare :
Din ianuarie anul acesta, 2023, pe consumul lunar la plata, avem o taxa de 11.74 ron- impozit ANAF...la întrebarea mea, mi s- a comunicat că noi locatarii, trebuie să plătim din anul acesta impozitul salarial al administrației condominiale. Am fost in mai multe cartiere, blocuri, și nimeni nu știe de așa ceva. Am întrebat la Președintele administratorilor de Asociație , și a răspuns că el nu știe de așa ceva, nu exista așa ceva. Am depus cerere către asociația noastră, sa mi se explice, nu am primit răspuns. Știe cineva acumva, de ce să plătim impozitul ANAF după salariile lor?
Cu stima
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Kiss Kinga, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 14:23, 8 Iunie 2023
Banuiesc ca este vb. de impozitul pe salariu ce este platit de orice salalariat de la noi si la dvs. este evidentiat separat in lista de plata.

Administratia este asigurata de o firma sau de o persoana, administrator, cu care aveti contract?
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Ionut.ion, utilizator
Au fost aduse anul trecut niste modificari codului fiscal, prin OG 16/2022, si la noi apare aceasta cheltuiala (impozit ANAF conf. OG 16/2022). Nu am cercetat in amanuntime acea ordonanta sa descopar exact paragraful la care se incadreaza, dar am incredere in contabilul respectiv.
Poate administratorul, in calitate angajat cu contract individual de munca al asociatiei, are salariul mai mic decat salariul minim, nu realizeaza si alte venituri din salarii si atunci se datoreaza contributii la salariul minim, aceasta diferenta, cred eu, este evidentiata distinct pe lista de plata.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
elenazan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Problema cu venitul din arenda : arendasul meu anul trecut a ... skoda2022 skoda2022 Problema cu venitul din arenda : Arendasul meu anul trecut a facut urmatoarele calcule. Se pricepe careva sa imi spuna ce inseamna ? 57616 3457 ... (vezi toată discuția)
Este legal - conform codului civil -obligarea proprietarului ... zsolt-vizi zsolt-vizi Este legal - conform Codului Civil -obligarea proprietarului de locuntă de înregistra la ANAF contractul de închiriere al acestui spatiu?? As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)