avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma cu 4 ani eu și prietena mea ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma cu 4 ani eu și prietena mea ne căutam o ...

Buna ziua,
In urma cu 4 ani eu și prietena mea ne căutam o garsoniera cu chirie.
Am găsit direct de la proprietar o garsoniera recent renovată fără mobila in Bucătărie dar am acceptat sa ne mutam pana ajunge mobila a promis și o hota ca e spațiul mic la Bucătărie și ca izoleaza exteriorul sa nu fie Frig neavând centrală caldura fiind de la cet ( mobila a adus-o după câteva săptămâni am acceptat sa stam așa, hota și izolația promisa nici in ziua de azi, asta nu o fost nici o problema am acceptat așa)
Am făcut un contract între noi nefiind înregistrat la ANAF suma stabilită de 950 lei + garanția ( suma după un timp a fost modificata la cerința proprietarului la 1000 lei și am fost de-acord )
In tot acest timp nu au fost probleme între noi mai venea sa vadă starea garsonierei stabilind ziua de comun acord, i-am respectat deciziile lui cu privire fără copil fără animal de companie fără fumat . Chiria pana in ziua de azi și utilitățile nu au întârziat nici măcar o zi. Problema proprietarul cred ca a apărut pentru ca in urma cu 2 luni l-am anunțat ca îmi achiziționez un imobil și ca o sa ma mut. Pentru astea 2 luni i-am plătit chiria pana pe 24 Iunie . Între timp tot revenea cu telefoane când plec și l-am anunțat ca o sa plec când se sfârșește plata chiriei ca mai am lucruri de strâns și sa rezolvam și la serviciu preavizul . Toate bune pana când duminica 11 iulie prietena mea a fost sunată de proprietar care a vorbit pe ton ridicat daca a văruit întreaga garsoniera ca el marți are vizionare, noi locuind încă acolo și nu era acord între noi ca ii varuiesc . După discuția aia am hotărât sa vina sa vadă garsoniera și sa vadă ca nu e necesar neaparat nefiiind daune provocate de noi ( totul in garsoniera păstrat ca și nou mobila si totul fără dauane, doar la Bucătărie câteva pete minuscule, urma de la masa cu a stat lipita de perete nefiind spațiu )
Am hotărât sa vina sa vadă garsoniera și am stabilit ora 17 duminica 11 Iunie.
Acesta suna ca vine așa ca l-am așteptat, când deschid USA acesta era însoțit de fratele lui și încă o persoana ( după am realizat ca era un meșter )
La nici 5 minute au început amandoi sa ma atace verbal ca nu vreau sa ii varuiesc ca ii vin alți chiriași căutau motive și amenințări ( de profesie sunt amandoi polițiști)
Le-am spus ca îmi doresc și garanția pentru ca nu sunt daune și sa mi se restituie, imediat a intervenit fratele proprietarului ca sa părăsesc imediat garsoniera in momentul ăla ca este dansul acum proprietar ca cumpărat de la fratele lui garsoniera și sa plec imediat. După Mai multe insistente alea lor am zis ca plec dar să calculeze pana pe data de 24 in ziua fiind 11 și să-mi dea restul de bani din chiria platatita de mine , nu au vrut și nici sa părăsească o ora imobilul să-mi strâng lucrurile când noi discutam meseriașul cu care venise schimba deja iala de la USA și am hotărât sa plec. Și așa am fost dat afara din chirie abuziv de cei 2
Vreau sa știu unde e dreptatea și daca aveau voie sa ma scoată așa din garsoniera
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:38, 16 Iunie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
of... de ce nu ati sunat la politie ?! Acuma ce mai intrebati daca aveau voie sa nu sa faca asta, daca ati plecat?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre dreptate trebuia sa întrebați un av înainte de a pleca sau măcarsa fi întrebat pe forum..Legal nu aveau cum sa va evacueze forțat,nu trebuia sa plecați,trebuia sunat la politie etc..
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă contractul de închiriere a fost scris, chiar dacă nedeclarat la ANAF și ați avut și ceva mesaje scrise, nu doar vorbe, puteți să-l dați în judecată pe proprietar pentru chiria încasată pentru perioada în care nu ați mai beneficiat de locuința închiriată, pentru garanție și pentru eventualele daune suferite, inclusiv morale. Desigur, și pentru cheltuielile de judecată. Discutați însă cu un avocat, e clar că singur nu o să vă descurcați în instanță.
Daca aveți și Dvs un exemplar din contract, poate va exista dreptate,, în instanta. Daca nu aveți atunci dreptatea va muri în fașă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea garantiei dupa incheierea perioadei de inchiriere Lucrix Lucrix Salutare, Am avut inchiriata o garsoniera. La inceput am platit ca si garantie chiria pe inca o luna. Contractul a fost facut initial pe 6 luni si nu a mai ... (vezi toată discuția)
Chirie-garantie-plati aditionale SabinaMaria SabinaMaria Buna ziua! Am facut un contract pe un an cu proprietarul pt o garsoniera, in prezenta agentilor imobiliari. Am platit: 250euro prima chirie si inca 500 de ... (vezi toată discuția)
Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)