avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Fosta sotie a logodnicului meu incearca de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Fosta sotie a logodnicului meu incearca de 2 ani sa ...

Buna ziua. Fosta sotie a logodnicului meu incearca de 2 ani sa "imi puna in spate" tot felul de fapte precum spargerea conturile de mail, crearea de conturi pentru a vedea facturile si desfasuratoarele de la rds, urmarirea ei prin oras, zgarierea masinii si multe altele. Am incercat in nenumarate randuri sa vorbesc cu ea fata in fata, dar refuza. Si ma tot ameninta cu plangeri la politie. Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Caci este foarte obositor sa astept sa faca ea plangeri ca eu sa ma pot apara cumva
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:12, 20 Iunie 2023
Eu nu pot sa dau diagnostice aici, dar problema ei este foarte clara. Nu o sa inceteze sa va hartuiasca decat daca isi pierde interesul pentru Dvs. si isi gaseste alta victima sau alt interes mai important pentru ea decat fostul sot. Aveti mai multe posibilitati: o ignorati (daca aveti nervii necesari), faceti reclamatie pentru hartuire, dar va trebuie dovezi clare, sau va vedeti de viata in alta parte.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înainte de orice, trebuie să aveți o discuție extrem de serioasă cu logodnicul, ca să lămuriți ce vrea el, de fapt, de la relația cu dumneavoastră. Dacă acum are statutul de „purtător de vorbe” al fostei soții, fără să facă nici cel mai mic efort pentru a vă lua apărarea sau pentru a pune piciorul în prag în fața fostei soții (de genul „dacă vrei să faci plăngeri, fă ceea ce crezi că ai de făcut, și ne vedem la poliție sau în instanță, unde trebuie să și dovedești ce ai scris, dar nu ne mai otrăvi permanent cu amenințările tale”), asta ar putea însemna că, în momentul în care veți fi soția lui, să aveți parte și de alte surprize deloc plăcute din partea sa.
Să știți că și eu sunt divorțat de prima soție și recăsătorit cu a doua, am și eu o fiică din prima căsătorie (care acum are 33 de ani) și la care mă duceam frecvent în perioada cât a fost minoră, am auzit și eu tot felul de vorbe scornite (așadar, nimic nou sub soare), dar am știut să pun piciorul în prag la momentul oportun și să fiu trup și suflet de partea actualei soții. Cred că sunt cel mai în măsură să înțeleg comportamentul necorespunzător al logodnicului dvs.
Buna ziua,

Puteti trimite o notificare, prin avocat, in care ii solicitati sa inceteze actele de defaimare a dumneavoastra, puteti expunerea,catre terte persoane, a unor fapte mincinoase.

In cazul in care, in urma notificarii,aceasta persista in actele de deningrare a dumneavoastra, va puteti adresa instantei de judecata, in temeiul raspunderii civile delictuale, solictand daune
morale, pentru prejudiciul cauzat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca gresiti, in spirit si nu in litera: sa presupunem ca merge in instanta. cum va imaginati ca logodnicul ar putea depune marturie impotriva mamei copilului lui? el ar fi singurul martor, desigur. in mod cert, solutia NU poate fi juridica.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:
Buna ziua,
Puteti trimite o notificare, prin avocat, in care ii solicitati sa inceteze actele de defaimare a dumneavoastra, puteti expunerea,catre terte persoane, a unor fapte mincinoase.....

Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta noul cod civil? annamaria24 annamaria24 Fosta sotie a logodnicului meu a plecat in Belgia cu fetita de 7 ani fara nici o explicatie ,cum isi va putea vedea fata daca efectiv nu este lasat sa se ... (vezi toată discuția)
Infidelitate dorel_cri dorel_cri ce se poate face in mod legal si juridic impotriva unei persoane care intra in viata privata a unei familii incercind sa o distruga, determinind ca una din ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la solicitarea fostului sot alfa_omega alfa_omega Prin sentinta de divort sotul a fost de acord ca fosta sotie sa poarte numele dobandit prin casatorie. de la divort au aparut conflicte majore si acuze ... (vezi toată discuția)