avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Culpa accident, procedura asigurare, lovire auto deja ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Culpa accident, procedura asigurare, lovire auto deja lovit ! ...

Buna seara !
Așa cum am precizat intr-un post anterior acum o saptamana am fost implicat intr-un carambol pe autostrada!
Situația deja descrisa anterior a fost așa: eu pe banda 2 , autoturism skoda in fata mea, banda 1 autoturism Tesla cu semnal de stânga, ..auto Tesla a încercat să patrunda in spațiul dintre mine și skoda, iar exact in acel moment skoda a frânat, iar Tesla a intrat cu viteza (cu partea stânga fata) in spatele Skoda , din cauza ca acesta a executat manevra intr-un spațiu relativ mic care nu permitea manevra in siguranță zic eu,! in urma impactului celor doua nemaiputând sa evite am acroșat auto Tesla (in partea stânga spate) cu partea dreapta a mașinii mele, proiectand-o înapoi pe prima banda! Iar mașina mea s-a oprit în spatele skodei(lovind-o in partea stânga spate cu stânga fata a mașinii mele!
Astăzi am fost sa dea soția declarație cum ca nu are pretenții din partea mea etc..
(Separat s a deschis un dosar penal pe numele meu deoarece soția a mers la spital pt investigatii) nu luam dosarul penal în discuție!
Cu aceasta ocazie am apucat sa citesc și eu procesul verbal cu privire strict la accident!
În ziua accidentului nu îl citisem deoarece se făcuse extrem de târziu și am plecat tori cei 4 șoferi acasă după circa 7 8 ore de așteptat!
Agentul constator mi-a spus ca fost sancționat contravențional atât șoferul Tesla cât și cel al Skodei!
Eu fiind singurul fără sancțiune contravențională! De asemenea mi-a comunicat ca șoferul mașinii Tesla dorește sa ma contacteze și s a interesat de nr meu de telefon dar agentul a refuzat!! Menționez ca mașina mea a rezultat dăuna totala!
Tesla dauna totala fiind o mașina " de unica folosinta"
Nelămuriri :
1- oare de ce cei doi au fost sancționați contravențional? Și eu de ce nu?
2- Dacă Tesla lovise deja auto Skoda în spate , iar în momentul în care eu l-am lovit era deja avariat , skoda își va mai repara spatele pe asigurarea mea? Sau va primit asigurarea de la Tesla ? Din cate știu nu se poate decontamination aceiași dăuna de doua ori?
3- Tesla este o mașina care nu se poate repara , nu existe piese.. deci orice dăuna major este considerata dăuna totala.. mă gândesc ca șoferul Teslei mă cauta sa încerc sa ma convinga să îmi asum vină pentru accident sa o poate repara!
Și aici am un dubiu... deși înțeleg Dacă Tesla va repara spatele pe asigurarea mea.. deși era deja dăuna totala.. fiind avariata fata însă nu știu cum privește asiguratorul asta ...
4- Mașina mea fiind dăuna totală, am și vandut-o pentru piese sa mai recuperez din paguba... agentul constator mi a spus initial ca fiind lovitura din spate .. nu am ce pretenții sa am sa repar ceva pe asigurare! Oare am greșit?
5- Șoferul Teslei initial declarase fals ca el a oprit la timp însă eu din spate am venit și l am lovit, ... lucru infirmat!
Astazi citing declarație fiecăruia din PV , am văzut ca șoferul Skoda a fost corect , a declarat ca a oprit la timp ..dar ulterior a simțit doua lovituri din spate prima de la Tesla și ulterior eu!
Agenții au constat corect poziția mașinilor la accident , și faptul ca Tesla era oblic pe banda 1 iar eu eram în spatele skodei unde o lovisem! Totul documentat cu poze!
6 Cine și ce parte a mașinii este îndreptațit sa deconteze pe asigurarea cui?
7 De ce m ar contacta șoferul Teslei? Bănuiesc ca odată făcut un proves de constatare al politiei nu pot eu face amiabila cu el și sa îmi declarație vina..
Dacă as face asta nu as risca și o contraventie? Sau dacă mi-as asuma vina în vreo declarație? Sau e ceva strict legat de asigurare
Mulțumesc



Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:48, 14 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Scrie in PV
2. Nu, nu sunteți responsabil de accident. Asiguratorii vinovaților vor stabili.
3. Deocamdată nu există vreun act care să vă facă responsabil și pe asigurătorul dvs. bun de plată.
4. Nu.
5. 6. 7. Nu mai e treaba dvs. în momentul de față. Nu se mai poate face nici o amiabila. Vedeți-vă de dosarul penal.

Deja ați deschis suficiente postări pe același subiect.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura accident auto Jwjwj Jwjwj Bună seara Revin și cu o întrebare! Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai ... (vezi toată discuția)
Accident auto pagubit Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini! Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)