avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! taxa la notar pentru un imobil se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea ...


TAXA LA NOTAR.......


Buna ziua!

Taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea care este trecuta in certificatul fiscal?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
CAMGZN, utilizator
Cel mai recent răspuns: CAMGZN , utilizator 18:47, 14 Iunie 2023
Depinde ce act se intocmeste la notar. Daca este vorba de instrainare atunci pretul nu poate fi mai mic decat valoarea minima stabilita in lista de preturi din grila notariala pe anul in curs din acea zona unde se afla imobilul.
Buna ziua!

Succesiune dupa parinti, deci certificat de mostenitor.
Multumesc!
Pentru transmisiunea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moștenire nu se datorează impozitul prevăzut la alin. (1), dacă succesiunea este dezbătută și finalizată în termen de 2 ani de la data decesului autorului succesiunii.. In caz contrar, moștenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale”. Prin urmare, sunt incluse toate bunurile mobile si imobile iar daca este un imobil, daca nu rezulta din acte valoarea impozabila se plateste la valoarea ce rezulta din actele fiscale.dar nu mai mica decat val din grila notarilor. In ambele cazuri, onorariul notarului se plateste indiferent de data cand se dezbate succesiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Nu. Se stabilește la valoarea din expertiza notariala.
Buna ziua,
Taxele pentru succesiune se stabilesc functie de grila notarilor publici.

Alte discuții în legătură

Impozit succesiune steef steef Am inteles ca dupa decesul unuia dintre soti daca se face succesiunea(casa)in primii la 2 ani de la deces nu se plateste impozit pe succcesiune. Daca se ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
venit din transferul proprietatii imobiliare prin succesiune CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am si eu o intrebare: Am cerut iesirea din indiviziune si partajarea masei succesorale pt sotia supravietuitoare si cei 2 copii majori. Pentru a evita acea ... (vezi toată discuția)