avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua!
Cum se poate proceda in care societatea are un salariat angajat pe functia de sofer. Masina de serviciu intra in service o luna de zile. Societatea nu -i poate da alta masina la schimb si nici nu-l poate repartiza pe alta functie, Care ar fi procedura legala ca sa stea acasa perioada cat masina se afla in service. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 15 Iunie 2023
Trimiterea in asa -zisul "somaj tehnic" ....

Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
,,,,,,,,
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
......


Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua......la o firma este angajat un sofer care efectueaza in general curse externe...patronul doreste sa il bage in fara plata in lunile mai si iunie din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal concediul fara plata silviadumitrescu46 silviadumitrescu46 Sunt administratorul unei firme care ca obiect de activitate constructii. In perioada 15.12.2018 pana probabil 30.01.2019 in functie de vreme nu se ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitatii pentru o perioada mon_maria mon_maria Buna ziua, Societatea doreste renovarea unui punct de lucru, renovare ce va dura aproximativ 3 luni de zile. Ce fac salariatii in acest timp? Li se poate ... (vezi toată discuția)