avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mi-am infiintat un CMI-cabinet medical individual
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mi-am infiintat un CMI-cabinet medical individual

Buna ziua. Mi-am infiintat un CMI-cabinet medical individual . Va rog sa imi spuneti, in conditiile in care eu sunt titular si nu pot fi angajat, dar am o asistenta angajata pt care platesc CAS SI CASS, plus pe langa impozitul pe venit, am inteles ca am de plata si CAS si CASS sunt si eu asigurat in sistemul de pensii si sanatate ? Ar trebui sa inchei contracte cu Casa de pensii respectiv sanatate sa pot beneficia si eu de pensie la batranete ? Va rog sfatuiti-ma ce trebuie sa fac pt ca sunt intr-o nebuloasa ! :) Va multumesc mult !
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:32, 17 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai încheiați nimic pe aceasta tema. Odată ce rezulta din calculele anuale ca va trebui sa completați în declarația unica pentru cass și cas, asta implica și ca veți fi asigurat la sănătate și pensie pentru acel an.
Va multumesc pt raspuns. Suma de plata pt CAS care va rezulta ca o am de plata conform venitului, se va considera ca e contributia mea la sistemul de pensii ? Am inteles bine ? Inca o data, mii de multumiri .

george-neagu a scris:


Nu mai încheiați nimic pe aceasta tema. Odată ce rezulta din calculele anuale ca va trebui sa completați în declarația unica pentru cass și cas, asta implica și ca veți fi asigurat la sănătate și pensie pentru acel an.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Pentru dumneavoastră.
Ceea ce plătiți pentru persoana angajata cu contract de munca e separat pentru ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si cass pt un medic titular al unui cmi drbelebogdan drbelebogdan Buna ziua. Mi-am infiintat un CMI-cabinet medical individual . Va rog sa imi spuneti, in conditiile in care eu sunt titular si nu pot fi angajat, dar am o ... (vezi toată discuția)
Infiintez pfa, ce datorii salariale am MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna dimineata, Incepand cu luna ianuarie 2014, infiintez un cabinet. Voi avea si o salariata. Va rog sa-mi spuneti, care sunt \\"pasii\\" pe ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)