avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar de pensionare

Dosar de pensionare
Buna ziua .Anul acesta am dreptul de a iesii la pensie ,avand 59 de ani pentru ca am lucrat in Laminorul Braila din 1982 pana in 2013 cand a fost inchis.Am observat unele greseli in cartea de munca la calculul perioadei de lucru pe grupa 2 ,greseala pe care am rezolvat-o cu firma care a preluat arhiva.,pana in 2001 .In perioada 2002 -2005 am aceeasi problema,nefiind luat in calcul conditii deosebite de munca .In aceeasi perioada am beneficiat de spor de inaltime 8 la suta, spor de noxe 10 la suta si spor de conditii grele 10 la suta.Pe cartea de munca este trecut doar cel de 8 la suta. Ce pot face in aceste conditii ? Mentionez ca am actele aditionale care mi-au fost date la momentul respectiv ,inclusiv fluturasii de salariu cu care pot dovedii aceste lucruri .Se va tine cont la dosarul pentru pensionare de acest hartii? Si mai mentionez ca au fost ani in urma in care firma ne inmana fisele fiscale ,unde ,pe o perioada de 2 ani integral ,fisa nu are trecut corect acelasi salariu realizat ,luna de luna ,fapt pe care il pot dovedii cu fluturasii de salariu.Multumesc
Cel mai recent răspuns: zakazaka , utilizator 17:33, 20 Iunie 2023
Detinatorul de arhiva, daca ii prezentati copii dupa documentele dvs. si confrunta cu ce gaseste in arhiva, va poate elibera adeverinta.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei/ detinatorului de arhiva, In baza documentelor pe care sustineti ca le detineti se poate face o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii.
Sporurile de care amintiti nu se au in vedere la acordarea grupei de munca, doar, eventual, la calculul punctajului la pensie.
va multumesc pentru raspuns dar rugamintea mea este sa ma luminati unde gasesc detinatorul de arhiva? Societatea care are arhiva Laminorului a zis ca pana in 2001 detine acte. Am intrebat unde pot gasi restul de arhiva pana in 2013 dar nu stie .Carei institutii sa ma adresez ?
Puteti intreba la Registrul comertului sau la lichidatorul firmei laminorul.
buna ziua ...Lichidatorul a zi ca nu detine dupa 2001...Spuneti sa incerc la Registrul Comertului? multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri salariale buna seara am rugamintea de a ma ajuta cu un ... zakazaka zakazaka sporuri salariale Buna seara Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns ..Am descoperit in cartea de munca ,dorind sa depun pentru pensionare ,anumite ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a ii-a de munca nutzu313 nutzu313 Buna ziua. Am lucrat in perioada 2007-2011 in cadrul unei prefecturi. In fisa postului si in contractul de munca am mentiuni facute precum ca imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt pensionat de anul trecut la limita de varsta ... zakazaka zakazaka Buna seara ....va rog sa ma ajutati cu raspunsulla o problema...Sunt pensionat ,de anul trecut ,la limita de varsta.Mentionez ca unde am lucrat si anume ... (vezi toată discuția)