avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un copil înfiat se mai poate desfia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un copil înfiat se mai poate desfia?

Un copil înfiat se mai poate desfia?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 14:44, 20 Iunie 2023
Nu exista reglementata in legislatia nationala - Desfierea-=. Cel mult se poate dezmosteni dar asta in cazul decesului dv. ptr a nu mosteni persoana infiata bunurile lasate de dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar daca e in interesul copilului
Bună ziua,

Desfacerea adopției la cererea adoptatorului se poate face în condițiile prevăzute de art. 477 Cod civil:
(1) Adopția poate fi desfăcută la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, dacă adoptatul a atentat la viața lor sau a ascendenților ori descendenților lor, precum și atunci când adoptatul s-a făcut vinovat față de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puțin 2 ani.
(2) Dacă adoptatorul a decedat ca urmare a faptelor adoptatului, adopția poate fi desfăcută la cererea celor care ar fi venit la moștenire împreună cu adoptatul sau în lipsa acestuia.
(3) Adopția poate fi desfăcută la cererea adoptatorului numai după ce adoptatul a dobândit capacitate deplină de exercițiu, în condițiile legii, chiar dacă faptele au fost săvârșite anterior acestei date.


De asemenea, desfacerea adopției se mai poate face și în cazul în care față de adoptat este necesară luarea unei măsuri de protecție prevăzute de lege, dacă desfacerea adopției este în interesul superior al copilului, conform art. 476 alin. (2) Cod civil.

Adopția se poat desface și la cererea adoptatului dacă adoptatorul se face vinovat de comiterea faptelor prevăzute la art. 477 Cod civil față de adoptat.
Se insista pe acelasi subiect deja discutat www.avocatnet.ro/forum/discu...
Consultati un avocat in particular daca nu sunteti lamurita dupa atatea raspunsuri ori poate aveti nevoie de sprijin de specialitate.
Eventual va incadrati in prevederile legale amintite anterior de colegul, 477 Cod civil:
(1) prin abandon de familie si rezolvati problema daca insistati neaparat .
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiere panzarumitica panzarumitica SPETA: copil infiat care de-a lungul timpului a primit donatii si care ulterior a adoptat un comportament respingator fata de parintii adoptivi, de mentionat ... (vezi toată discuția)
Desfierea unui copil infiat Vicente Vicente daca am un copil , infiat de la varsta de 1 saptamana ,acum in varsta de 17 ani si nu mai pot sa il controlez sub nici o forma,de fapt imi declin competenta in ... (vezi toată discuția)