avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Companie cu capital integral de stat doreste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Companie cu capital integral de stat doreste achizitionarea unor ...

Companie cu capital integral de stat doreste achizitionarea unor servicii juridice? Mentionez urmatoarele societatea :
- are in organigrama jurist
- nu a previzionat in BVC suma necesara
- in aceasta perioada societatea nu are venituri
- exista o lege care reglementeaza cum se poate folosi disponibilul bancar ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 22 Iunie 2023
Trebuie prevazut in Bugetul de venituri si cheltuieli . Totusi, conf OUG nr. 26 din 6 iunie 2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative: Art. I (1) Autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare (3) ]In situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, necesare societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale, precum și regiilor autonome prevăzute la alin. (1), nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură, în condițiile legii, numai cu aprobarea și mandatarea reprezentanților statului sau unităților administrativ-teritoriale în organele de conducere ale acestora: a)de către ordonatorul principal de credite coordonator, în cazul celor la care statul este acționar integral sau majoritar;”
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
este și incadrat?
da. pe perioada determinata , la sfarsitul lunii se finalizeaza contractul
Atunci nu poate achiziționa astfel de servicii, decât dacă are un volum mare de munca.
Dar cu aprobarea ordonatorului de credit, cred ca s-ar putea!

Alte discuții în legătură

Contract colaborare/ contract prestari servicii annaanei annaanei Buna seara, va rog, am nevoie de o lamurire. O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie ... (vezi toată discuția)
achizitionarea un serviciu de consultanta juridica ioanblandas ioanblandas daca o institutie publica(primarie)poate achizitiona acest serviciu... (vezi toată discuția)
Exista legislatie care sa interzica angajarea unui avocat la o primarie care are consilieri juridici? dorela dorela este vreo legislatie care sa interzica angajarea unui avoct cu contract prestarii sericii la o primarie in conditiile in care in organigrama avem deja angajat ... (vezi toată discuția)