avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, este necesara emiterea autorizatiei ISU ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, este necesara emiterea autorizatiei ISU pentru a doua ...

Buna ziua, este necesara emiterea autorizatiei ISU pentru a doua blocuri de 7 etaje nemansardat, care au parcare comuna la demisol care are 52 locuri de parcare? Mentionez ca parcarea este aerisita natural, fiind lasati peretii mai mici de un metru pe o parte, iar pe latura opusa prin guri de aerisire. Imi puteti da va rog si proiectul de lege care detaliaza criteriile pentru parcari subterane? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cumparator22 , utilizator 09:36, 25 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Aveți nevoie de autorizație ISU numai dacă vă încadrați în vreuna dintre situațiile prevăzute la anexa nr. 1 sau 2 din HG nr. 571/2016: o puteți accesa aici: [ link extern ]
Sau dacă clădirea este „înaltă sau foarte înaltă” potrivit Normativului din 7.04.1999, pct. 1.2.5 și 1.2.6 (o puteți accesa aici: [ link extern ] ).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
Gabriel Ciurea, Avocat
Multumesc pentru raspuns si link - totusi nu imi este clar daca trebuie sau nu. Hotararea nr. 571 din 10 august 2016 spune in Anexa 2 "II. Clădire monofuncțională sau spațiu amenajat în clădire cu funcțiuni mixte, având destinația de: h) parcaj, cu peste 10 autoturisme;" Un bloc cu parcare la demisol este o cladire cu functii mixte si cu parcaj peste 10 autoturisme, deci se cere? Blocul vecin are si spatiu comercial la parter, dar cu suprafata mice (gen minimarket).
Cereti prin adresa scrisa la ISU, avizul. Va trebui anexata documentatia tehnica a parterului si a parcarii. In raspuns vi se precizeaza daca este necesara autorizatie ISU.
Informatii utile gasiti aici: [ link extern ] /
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar scari de bloc valentinstan valentinstan Exista vreo reglemantare in domeniul constructiilor care sa impuna numarul de scari de bloc? E vorba si de evacuarea persoanelor in caz de incendiu. E vorbea ... (vezi toată discuția)
Dimensiuni parcare subterana adrianpopa92 adrianpopa92 Buna ziua! Doresc constructia unui sediu de firma cu parcare proprie in subteran. Care sunt normativele privind proiectarea unui loc de parcare? Latimea ... (vezi toată discuția)
Dublare loc parcare pe verticală. John75 John75 Bună ziua. Dețin un loc de parcare in proprietate privată, la bloc, in cartier rezidențial. Intrebarea mea este: am nevoie de autorizații? Ce fel de ... (vezi toată discuția)