avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna dimineața,

Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum.
Cum pot baga firma în faliment si să raman cu salariu întreg?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 09:20, 28 Iunie 2023
Buna ziua,

ziceti ca ati inchis firma insa cred ca numai ati suspendat activitatea.

Procedura “falimentului” reprezinta procedura de insolventa care se aplica debitorului in vederea lichidarii averii acestuia pentru acoperirea pasivului, fiind urmata de radierea debitorului din registrul in care este inmatriculat.

Astfel, in cazul in care o societatea este in stare de insolventa, cu privire la aceasta se deschide “procedura insolventei”.

Dupa momentul deschiderii acestei proceduri de insolventa urmeaza, de regula, o perioada de timp (denumita “perioada de observatie”) in care administratorul judiciar analizeaza situatia juridica si patrimoniala a societatii pentru a determina daca sunt perspective reale pentru salvarea societatii, pe baza unui plan de reorganizare, sau, dupa caz, daca societatea trebuie lichidata, deoarece aceasta nu mai poate fi revitalizata.

Dupa finalizarea analizei de catre administratorul judiciar, creditorii societatii vor decide (a) daca se va incerca salvarea societatii, prin reorganizare judiciara, sau (b) daca se va trece la lichidarea societatii.

In cazul in care se aproba reorganizarea societatii, procedura insolventei va intra intr-o noua etapa, si anume, in faza de “reorganizare judiciara”. Desi cu privire la aceasta faza, legea foloseste expresia de “procedura de reorganizare”, putand crea impresia ca aceasta ar fi o procedura distincta de cea de “insolventa”, in fapt, asa cum a fost aratat mai sus, aceasta “procedura de reorganizare” reprezinta doar o etapa din cadrul “procedurii de insolventa”.

In cazul in care nu se aproba reorganizarea societatii sau, dupa caz, desi se aproba o astfel de reorganizare, aceasta esueaza, societatea va intra in faza de “faliment”. La fel ca si in cazul “reorganizarii”, legea foloseste denumirea de “procedura” de faliment, creand impresia ca aceasta este o procedura diferita de cea de insolventa. Cu toate acestea, “falimentul” reprezinta doar o faza, posibila, dar nu obligatorie, a “procedurii de insolventa”.

Prin urmare, in cazul in care o societate este in faliment, putem spune ca aceasta este in insolventa, insa reciproca nu este valabila; daca o societatea se afla in procedura de insolventa nu inseamna neaparat ca aceasta este si in faliment, dimpotriva, este posibil ca societatea respectiva sa se afle in faza de reorganizare si sa “scape” cu succes din procedura de insolventa.


Pe de altă parte, trebuie văzut contractul de credit, am impresia, că există articol prin care este trecut ca administratorul este și fidejusor pentru creditul firmei, astfel cu toate că porniți procedura de faliment, poprirea rămâne valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii dupa ccc la un angajator in insolventa iulianaps iulianaps Buna ziua, Pe 16 oct trebuie sa ma intorc la serviciu, dupa concediul de crestere copil (dupa 11 luni, asa cum prevede legea). Angajatorul este in ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma edilmiki edilmiki Buna ziua,va rog daca imi puteti da si mie niste raspunsuri, am firma care a intrat in insolventa dar am bunuri constructii .camioane luate in leasing si nu ... (vezi toată discuția)