avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara! Va rog frumos, as putea sa ma pensionez ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara! Va rog frumos, as putea sa ma pensionez anticipat? ...

Bună seara! Va rog frumos, as putea sa ma pensionez anticipat? Am 25 ani în câmpul muncii și 55, 5 ani virsta! Va mulțumesc! Exista posibilitatea sa cumpăr vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:33, 27 Iunie 2023
1. Nu puteti beneficia de pensie anticipata ... stagiul complet de cotizare pentru pensionare anticipata este de 43 ani.

2. persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale.

3. plățile retroactive ale contribuției la asigurările sociale (CAS) se pot face în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă.
Mai multe detalii : www.avocatnet.ro/articol_560...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. militarii pot cumpăra vechime în muncă? dacă ... MARINESCU BOGDAN MARINESCU BOGDAN Bună ziua. Militarii pot cumpăra vechime în muncă? Dacă da, în ce condiții? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa ma lămuriți dacă pot cumpăra ani de ... Iglm Iglm Bună ziua! Va rog sa ma lămuriți dacă pot cumpăra ani de vechime în munca pentru o perioadă scurtă din urmă în care nu am lucrat. Va mulțumesc! (vezi toată discuția)