avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectare act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectare act de donatie

buna seara! sunt vaduv iar singurul meu copil a decedat si nu a avut copii. am hotarat sa las apartamentul prin donatie cu habitatie nurorii mele si unei nepoate care sa aiba grija de mine.numai ca dupa ce am facut actele nora mea nu mai doreste sa ma ajute ,mi a luat niste bani din casa fara voia mea, imi vorbeste urat.doresc sa o scot din donatie.mentioinez faptul ca de curant an fost diagnosticat cu dementa mixta.mai pot face ceva sau raman cu ea pe cap?multumesc!
Pai nu ati semnat contractul care trebuie, nu trebuia sa ii fi dat pe degeaba, trebuia sa ii dati in schimbul intretinerii, deci trebuia sa fi semnat un contract de intretinere, nu de donatie.
Acum sunteti la mila ei si nu aveti ce face.
Donatia poate fi revocata in instanta doar pt fapte grave.

Art. 1023

Cazuri

Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:

a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;

b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;

c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

Donatia poate fi revocata in instanta doar pt fapte grave.

Oare furtul banilor nu intra la penal? Doar intreb... poate are sanse omul sa isi gaseasca cat de cat linistea...
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
andrey_f_c, utilizator
Da, dacă are și dovezi
Dacă n-are martori și camere video care să filmeze furtul banilor, cum poate divedi`?
După ce a luat banii, la cat timp v-ați dat seama? Ați discutat cu Ea? Ați spus și la vreun vecin? Daca ați prezentat doar aici pe Forum posibilă dispariție a banilor, nu va ajuta cu nimic. Cum s-a mai scris furtul trebuie dovedit.

Alte discuții în legătură

Imobil- revocare donatie nunutzik nunutzik buna ziua! daca un imobil este donat de catre mama pentru fiul e, poate sa isi ceara drepturile inapoi asupra imobilului dupa ce lo donat? (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Donație revocabila Gabriel19901 Gabriel19901 Vreau sa cumpăr un apartament care este obținut prin donație. Proprietarul l-a obținut prin donație de la fiul sau iar acesta (fiul) are procura sa ... (vezi toată discuția)