avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ...

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. Menționez că a platit impozitul in fiecare an (aproximativ 12 ani) și nimeni altcineva nu s,a interesat de acest teren . Cum trebuie să procedeze? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 19:45, 7 Iulie 2023
Trebuie să dezbata succesiunea după unchi.
Unchiul a fost căsătorit? A avut copii?
Nu a avut copii și mătușa e decedată.
Matusa a murit înaintea unchiului sau după? Unchiul câți frati a avut? Câți mai sunt în viață? Câți copii au avut frații decedați înaintea unchiului?
Au decedat amândoi frații . Mătușa a murit după unchiul. Din ce știm noi din partea familiei soțului mai sunt 2 frați ai soțului care locuiesc în străinătate.
Ideea e ca trebuie dezbătută succesiunea după unchi, moștenitori fiind mătușa (ca soție supraviețuitoare) si frații unchiului.
Apoi, trebuie dezbătută succesiunea după mătușa, cota ei fiind dobândită de rudele sale.
După dezbaterea ambelor succesiunii și dacă moștenitorii unchiului și ai mătușii sunt de acord, ii pot vinde/dona soțului dvs.
Impozitul poate sa fie plătit și 100 de ani.
Asta nu îl transforma pe soțul dvs în proprietar și nu pot fi sărite niște etape legale.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand devii coproprietar raului raului buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)