avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand devii coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand devii coproprietar

buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu platesc impozitul la primarie rolul care e pe numele lui mama il platesc din 2002 ca nu a mai platit nimeni nimic si nu plateste spune ca sa platesc eu ca stau acolo ca am ramas in casa care au stat si parintii mei spuneti-mi si mie am inteles ca este o lege in care daca platesc cursiv impozitul mai multi ani numai e nevoie sa dezbati succesiunea ca in nu stiu cati ani devii din oficiu daca ai platit impozit la sfat cooproprietar sau proprietar dupa niste anumiti ani exact cand si dupa cati ani devii proprietar pe imobilul respectiv cati ani trebuie sa ai ca sa devii ca nu stiu exact dupa cati ani te trec ei direct proprietar la imobilul respectiv chiar daca nu ai dezbatut succesiunea,astept raspuns de la dvs
multumesc mult mariana dinita
Este vorba despre uzucapiune
Nu exista si alti mostenitori ?
ba exista inca doi dar nu am facut succesiunea si eu nu vreau sa o deschid ca costa 200 de milioane daca ele nu platesc nimic chiar daca vor dreptul de acolo si platesc eu impozitul mai multi ani am inteles ca se poate ca dupa 25 sau 30 de ani chiar daca mai sunt mostenitori si ei nu vin sa-si revendice dreptul duipa atatia ani devii proprietar din oficiu eu asa stiu la drept vin dar nu fac nimic nu misca nici sa deschida succesiunea nici sa-si plateasca partea de impozit darile care ar trebuii sa si le achite daca vor dreptul. in situatia asta ce este de facut ca eu nu fac nimic stau asa deocamdata cu casa pe numele mamei decedate ca ea era proprietara.

Aveti deschisa calea unei actiuni in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin efectul uzucapiunii asupra terenului stapanit .

Pentru ca dreptul de proprietate sa poata fi dobandit prin uzucapiunea de 30 ani trebuie sa dovediti indeplinirea cumulativa a celor doua conditii:

-posesia exercitata asupra bunului imobil sa fie utila , adica posesia trebuie sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar;

-posesia sa fie exercitata neintrerupt timp de 30 ani, indiferent daca posesorul este de buna credinta sau rea credinta.

Dupa constatarea uzucapiunii prin hotarare judecatoreasca, va inscrieti in Cartea Funciara dreptul de proprietate astfel obtinut.

Potrivit art. 82 din Legea 71/2011, pentru cazurile in care posesia a inceput inainte de data intrarii in vigoare a noului Cod civil, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la uzucapiune in vigoare la data inceperii posesiei.

Dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia.



Toti coposesorii pot invoca uzucapiunea.



Succes.

multumesc mult pt raspuns deci si ele oricand pot deschide uzucap[iunea chiar daca eu am platit impozitul; timp de 30 de ani si ele nu le-au interesat nimic si nici nu le intereseaza deci ele pot deschide oricand chiar dava eu am platit timp de 30 de ani e corecta legea sau dupa ce se fac 30 de ani vin si ele sa-si revendice dreptul.
Am îngrijit un unchii bolnav,i-am făcut mormântarea cu banii mei, și nu a apucat să-mi facă act, și el mai are trei nepoți care nu l-au ajutat cu nimic,de când a murit eu am grija de loc și de casa, și plătesc impozit de 30 de ani, cum mă învățați să procedez?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ... lauramaria1 lauramaria1 Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)