avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Este posibila recalcularea impozitului si rambursarea ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Este posibila recalcularea impozitului si rambursarea sumei platite?

Este posibila recalcularea impozitului si rambursarea sumei platite ?
Timp de 18 ani s - a platit impozit ptr locuinta ptr. 2 persoane dar de fapt era 1 (una) persoana, cealalta fiind decedata.
Nu s-a comunicat la DITL acest fapt si drept consecinta s-a platit impozit eronat.
Se poate solicita DITL rambursarea sumelor platite in plus?
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:38, 4 Iulie 2023
Impozitul pe locuinta nu se calculează pe număr de persoane ci pe locuinta/suprafata.
Nu are ce sa va recalculeze. Odată decedat unul dintre coproprietari, celalalt proprietar (moștenitorul) va plăti în continuare suma pentru întreaga locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie pentru a scoate pe soțul decedat de la plata ... mioara2755 mioara2755 Ce acte trebuie pentru a scoate pe soțul decedat de la plata impozitului anual pe casa? În apartament locuim eu și fiul meu și nu am făcut încă ... (vezi toată discuția)
Tva nedeclarat si nevirat dorusirb dorusirb buna ziua, dintr-o regretabila gresala, neatentie, sau prostie, contabila noastra nu a declarat tva-ul incasat pe bonurile fiscale emise din 2007 si pana in ... (vezi toată discuția)
Lamurire impozit datorat dupa dezbatere mostenire smarochin smarochin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu suportul legislativ in urmatoarea speta: Bunica mea(decedata in 2022) detinea cu titlu de proprietate din anul 2002, ... (vezi toată discuția)