avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! In cazul in care un politist, avand ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! In cazul in care un politist, avand calitatea de organ ...

Buna ziua! In cazul in care un politist, avand calitatea de organ de cercetare penala al politiei judiciare, efectueaza in timpul liber, in baza unui contract de munca, activitati de transport alternativ prin intermediul aplicatiei Uber si Bolt in alta localitate decat cea in care isi desfasoara munca de politie, astfel incalcand dispozitiile art 45, alin 1 lit g din Legea 360/2002, care este sanctiuntea pe care acesta ar putea sa o primeasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:56, 5 Iulie 2023
Incălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri, incompatibilități, conflicte de interese și interdicțiile stabilite prin lege, constituie abatere disciplinara.

Sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate polițiștilor sunt:
a) mustrare scrisă;
b) diminuarea salariului funcției de bază cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni;
c) amânarea promovării în grade profesionale sau funcții superioare pe o perioadă de 1-3 ani;
d) trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut;
e) destituirea din poliție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie sanctiune administrativa glontzi81 glontzi81 Buna ziua .As vrea sa stiu unde se depune o contestatie la o sanctiune administrativa primita de un functionar public (politist)aplicata de seful institutie ... (vezi toată discuția)
Sanctiune functionar public laluca laluca Ce sanctiune poate primi un functionar public care lipseste nemotivat de la serviciu 2 zile(s-ar putea sa fie in concediu medical dar nu a anuntat pe ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat Gabriela-M Gabriela-M Daca un angajat, la o institutie publica, si-a depus demisia, dar nu a respectat preavizul, poate fi sanctionat ? Daca da, ce sanctiuni se pot aplica ? (vezi toată discuția)