avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Ocup in cadrul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Ocup in cadrul companiei ...

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie.

Ocup in cadrul companiei o functie de conducere, functie care stiu ca in cazul unei demisii/concediere perioada de preaviez este de 45 zile si nu 20 de zile cum este in cazul functiei de executie.

In realitatea pe contractul meu s-a produs o greseala scrie ca am functia de Manager departament fiind functie de conducere, dar la perioada de preaviz este de 20 zile.

Am discutat cu HR si mi-au spus ca au facut un contract standard cu 20 zile si au pus functia doar ca au uitat sa modifice si perioada, nefiind obisnuiti sa aiba si functii de conducere pana atunci ( practic greseala umana ) pe care am sesizat-o ulterior dupa ce am semnat deja.

Momentan inca nu mi-au modificat prin act aditional acel punct din contract.

Acum de aici se naste o intrebare, in caz ca vreau sa imi dau demisia sau o sa fiu dat afara, eu stau in preaviz cat scrie in contract 20 zile? Sau cat este in mod legal 45 zile?

In cazul in care ma pun sa stau doar 20 zile eu pot contesta undeva faptul ca nu este legal ce se intampla in acel contract si ca in mod normal este o perioada mai mare pe care ar trebui sa o petrec inca la firma?

Astept un raspuns

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
Wantmo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 5 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii stabilește că în cazul unei funcții de conducere durata termenului de preaviz nu poate fi mai mare de 45 de zile, ceea ce înseamnă că puteți să aveți și 20 de zile. În caz de demisie sau încetare contract din motivele salariatului se va respecta termenul din cim. Eventual se va analiza o clauza mai favorabilă existentă în CCM legat de durata preavizului.
O zi bună!
in caz ca vreti sa va dati dau demisia preavizul va fi cat scrie in contract 20 zile.

in caz de concediere in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiati de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz (concediere)conf. lg.40/2011? lilid lilid Ma tot \"lupt\" cu cineva care imi spune ca [b]perioada de preaviz in cazul concedierii [/b]este de 20 de zile lucratoare pt. functiile de executie si 45 de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba lavinia_a lavinia_a Buna dimineata, Exista posibilitatea sa angajez o persoana cu contract individual de munca perioada determinata de 3 luni, cu 1 ora pe zi / 5 ore pe ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de preaviz demisie/concediere bacau73 bacau73 - stiu ca potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz pentru persoanele care detin functii de conducere este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)