avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Imi desfasor activitatea intr-un birou in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Imi desfasor activitatea intr-un birou in cadrul unei ...

Buna ziua!
Imi desfasor activitatea intr-un birou in cadrul unei insitutii publice, acesta nu are fereastra pentru a avea lumina naturala si nici sistem de aerisire in afara de clima, singura posibilitate fiind ca lumina naturala si aerul sa vina de la o fereastra din urmatoarea incapere. Mentionez ca lucrez cu substante de la care uneori am alergie.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:56, 6 Iulie 2023
Cerintele minime de securitate pentru locul de munca aprobate prin HG nr.1091/ 2006 mentioneaza in anexa 1:
6. Ventilatia locurilor de munca in spatii inchise.
6.1. La locurile de munca in spatii inchise trebuie luate masuri pentru a asigura suficient aer proaspat, avandu-se in vedere metodele de lucru utilizate si cerintele fizice impuse lucratorilor. In cazul utilizarii unui sistem de ventilare fortata, acesta trebuie sa fie mentinut in stare de functionare.
Orice avarie trebuie semnalizata de un sistem de control, daca acest lucru este necesar pentru sanatatea lucratorilor.
6.2. Daca se utilizeaza instalatii de ventilare mecanica sau de aer conditionat, acestea trebuie sa functioneze astfel incat sa nu creeze disconfort prin expunerea lucratorilor la curenti de aer.
Orice depunere sau impuritate ce poate crea un risc imediat pentru sanatatea lucratorilor prin poluarea atmosferei trebuie eliminata fara intarziere.
8. Iluminatul natural si artificial
8.1. In masura in care este posibil, locurile de munca trebuie sa aiba iluminat natural suficient si sa fie prevazut un iluminat artificial adecvat pentru sanatatea si securitatea lucratorilor.
8.2. Instalatiile de iluminat din incaperile cu posturi de lucru si de pe caile de acces si de circulatie trebuie amplasate in asa fel incat sa nu existe riscul de accidentare a lucratorilor ca rezultat al tipului de iluminat montat.
8.3. Locurile de munca in care lucratorii sunt in mod deosebit expusi riscurilor in caz de intrerupere a iluminatului artificial trebuie sa fie prevazute cu iluminat de siguranta/ urgenta de o intensitate suficienta.
Cereti angajatorului sa respecte legislatia in vigoare.
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementarea calitatii mediului de lucru andrei_edu andrei_edu Buna, Din nefericire lucrez intr-un spatiu de birouri in care lipseste o ventilatie naturala precum si lumina naturala. Ventilatia artificiala lipseste ... (vezi toată discuția)
Norme spatiu salariati StefanaSorescu StefanaSorescu Buna ziua, spuneti-mi va rog, exista vreo reglementare prin care angajatorul este obligat sa ii asigure salariatului un birou (incapere) luminata si aerisita ... (vezi toată discuția)