avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ...

Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ca sunt platita inca la gradatia 2 ca spor de vechime desi de 2 ani jumate( de prin 2020) ma incadrez la gradatia 3. Pot fi obligati angajatorii ,unde lucrez de 5 ani, sa-mi plateasca retroactiv sporul de vechime corespunzator ultimilor 2 ani jumate, care nu a fost platit corect? Cum pot sa-i oblig sa plateasca sau ce trebuie sa fac ca sa-i trag la raspundere ? Mi s-a zis ca nu se poate si ca abia daca o sa-mi plateasca de acum inainte , si ca trebuia sa spun eu , cand am implinit 10 ani vechime. Eu la angajare am dus copii dupa carte munca( o parte din ani e lucrata intre 1990-1995 cand era carte de munca, alta parte dupa 2010 ) , hartii doveditoare cu vechimea de la fostele locuri de munca anterioare , dar ei zic ca nu stiu unde sunt aceste hartii(?!). Eu credeam ca se calculeaza automat , ca programul pe calculator avertizeaza automat , sau cei de la birouri salarizare stiu cand se trece la alta gradatie , in nici un caz ca trebuie sa am eu grija de asta si sa verific personal , pana acum la celelalte joburi nu am avut aceasta grija...Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
Liflor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 1 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gradația obținută se acordă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au împlinit condițiile de acordare.

Astfel, era obligatia lor sa faca calculul si sa va acorde gradatia respectiva..daca nu vor sa solutioneze amiabil, adresati-va instantei de judecata cat mai repede posibil.
Multumesc mult pentru raspuns! Dar, intreb din nou, am dreptul de a primi si banii retroactiv , corespunzator ultimilor doi ani jumate( adica din 2020 pana azi ) cand nu am fost platita la gradatia 3, desi aveam dreptul? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti dreptul de a primi banii retroactiv.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
Liflor, utilizator
Buna ziua,

revin cu nelamuriri legate de acest subiect. Am primit decizia de trecere la gradatia 3 si marirea de salar aferenta dar doar incepand cu luna iulie, 2023. Inca nu am semnat-o, pentru ca nu-mi place formularea si pentru ca nu e cu data adevarata a trecerii la gradatia 3, adica cu anul 2020,cand am implinit 10 ani de vechime. Este formulata in felul urmator:" incepand cu 1 iulie 2023 , se "reincadreaza " corespunzator transei de vechime in munca ...".

Dar eu nu am intrerupt serviciul ca sa fiu din nou " reincadrata". Este corect asa? Si nu ar trebui scris ca din 2020 au am trecut la aceasta vechime ? Ar trebui sa semnez deciazia sub aceasta formulare? Cica eu figurez in calculatorul lor doar cu vechimea din institutia lor , adica 5 ani jumate, vechimea dinainte de 7 ani jumate, nu e trecuta . Scrie ca decizia se poate contesta la tribunal in termen de 30 de zile. Sa o contest sau e corecta asa si sa o las asa ? Eu cred ca nu e corecta si ca daca o semnez nu mai am nici o sansa sa primesc banii din urma.

In plus nici gand de banii dati retroactiv, au spus ca inca nu stiu cum sa faca asta dpdv legal , sub ce forma.

va multumesc,
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Acordare gradatie vechime conf 330/2009 corinaolaneanu corinaolaneanu Am o colega care imi aduce saptamina asta adeverinta de la Itm din care reiese ca a lucrat anterior angajarii in unitate o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Omisiune - acordare spor de vechime + ce se poate face ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! O problema ce tine de atributiile salariatului de la Resurse Umane: - la data de 01.07.20016 un coleg a trecut la o alta transa de vechime - ... (vezi toată discuția)
Acordarea urm nivel gradatia functionar public hajnyci hajnyci Buna ziua! In cazul in care un funct. publ. a ajuns la urmatorul nivel de gradatie, acesta se va adauga la salariu din oficiu sau pe baza de cerere? Va rog sa ... (vezi toată discuția)