avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ...

Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ca sunt platita inca la gradatia 2 ca spor de vechime desi de 2 ani jumate( de prin 2020) ma incadrez la gradatia 3. Pot fi obligati angajatorii ,unde lucrez de 5 ani, sa-mi plateasca retroactiv sporul de vechime corespunzator ultimilor 2 ani jumate, care nu a fost platit corect? Cum pot sa-i oblig sa plateasca sau ce trebuie sa fac ca sa-i trag la raspundere ? Mi s-a zis ca nu se poate si ca abia daca o sa-mi plateasca de acum inainte , si ca trebuia sa spun eu , cand am implinit 10 ani vechime. Eu la angajare am dus copii dupa carte munca( o parte din ani e lucrata intre 1990-1995 cand era carte de munca, alta parte dupa 2010 ) , hartii doveditoare cu vechimea de la fostele locuri de munca anterioare , dar ei zic ca nu stiu unde sunt aceste hartii(?!). Eu credeam ca se calculeaza automat , ca programul pe calculator avertizeaza automat , sau cei de la birouri salarizare stiu cand se trece la alta gradatie , in nici un caz ca trebuie sa am eu grija de asta si sa verific personal , pana acum la celelalte joburi nu am avut aceasta grija...Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
Liflor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 1 Septembrie 2023
Contestati-o .. Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
Buna ziua ,

acum am vazut ca data actului aditional facut pentru acordarea gradatiei 3 este 8 iunie 2023, deci depasesc o luna. Eu abia am primit acest act ieri. Ce e de facut , in special pentru primirea banilor retroactiv dar si ptr formularea corecta a actului ( incepand cu 2020, si a cuvantului incorect " reincadrata ") ?

multumesc !
In plus , mai pot contesta decizia ( e un act aditional ) daca a fost emisa cu data de 1 iunie 2023, dar mi s-a comunicat doar pe data de 30 august 2023? Si daca o semnez dupa ce am primit si eu un exemplar?

Multumesc mult!
Termenul curge de la data comunicarii deciziei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare gradatie vechime conf 330/2009 corinaolaneanu corinaolaneanu Am o colega care imi aduce saptamina asta adeverinta de la Itm din care reiese ca a lucrat anterior angajarii in unitate o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acordarea urm nivel gradatia functionar public hajnyci hajnyci Buna ziua! In cazul in care un funct. publ. a ajuns la urmatorul nivel de gradatie, acesta se va adauga la salariu din oficiu sau pe baza de cerere? Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Acordare transa vechime dylan dylan Am o colega care mi-a adus saptamina asta adeverinta de la o alta societate din care reiese ca a lucrat in anii 1998, 1990, o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)