avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap

Buna ziua,
Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii domiciliului sau se extnide si asupra unui teren mostenit ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:41, 8 Iulie 2023
Bună ziua. În legea cadru 448/2006 scrie ca: pentru un teren, un imobil, o mașină, care sa fie proprietate personala. etc. . Nu scrie unde. Sau ce tip. Sănătate.

Rishky a scris:

Buna ziua,
Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii domiciliului sau se extnide si asupra unui teren mostenit ?

Va multumesc !

"Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului:
1. Pe cladirea folosita ca domiciliu aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;
2. Pe terenul aferent cladirii de domiciliu, aflat in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate;
3. Pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate in proprietatea sau coproprietatea reprezentantilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat si ai minorilor incadrati in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;"


In concluzie, nu veti fi scutit de impozit pt terenul mostenit daca nu e aferent locuintei de domiciliu
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)