avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase ...

Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase (false) si sunt sustinute apoi de avocat in fata instantei (si in inscrisurile depuse - intampinare, concluzii), unde as putea sa ma adresez (parchet, Barou, etc) pentru aceste fapte si ce articol din Codul Penal (sau Statutul avocatilor) as putea sa invoc? Sau ce alte sfaturi mi-ati putea da. Multumesc mult anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
gabiilie776, utilizator
Avocatul nu răspunde penal pentru susţinerile făcute oral sau în scris, în faţa instanţelor de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor organe administrative de jurisdicţie şi nici dacă sunt în legătură cu consultaţiile oferite justiţiabililor ori cu formularea apărării în acea cauză ori pentru susţinerile făcute în cadrul consultaţiilor verbale sau consultaţiilor scrise acordate clienţilor, dacă ele sunt făcute cu respectarea normelor de deontologie profesională.
Mai mult decât atât nu.poate verifica anumite situații de fapt,povesti susțineri făcute de client.Av își.insuseste poziția clientului și face apărări în funcție de acestea.O răspundere penala ar putea exista dacă sunt folosite acte false iar avocatul.ar putea constata existenta falsului sau chiar în situația în care av ar falsifica anumite înscrisuri etc.Pt simple susțineri oricât de deranjante ar fi pt dvs faceți sesizări degeaba.Mai mult dvs bineînțeles ca vedeți partea dvs de adevăr,,e firesc sa fiți subiectiv,dar poziția,interesele și. Adevarul"partii adverse pot sa nu coincidă..
Mentionez ca e vorba de un proces civil. Se poate vorbi de obstructionarea justitiei sau alte asemenea lucruri? Astept un raspuns. Presupun ca multe persoane se lovesc de aceasta problema si am putea multi sa invatam din aceste raspunsuri la intrebari. Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Dar clientul, nu poate fi acuzat de nimic daca sustine minciuni prin aceste inscrisuri depuse la instanta si care au informatii false? Am inteles ca avocatul nu poate pati nimic, indiferent ce spune in fata instantei.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
gabiilie776, utilizator
Nu înțeleg ce inseamna pentru dvs ca spune minciuni prin înscrisurile depuse?Sunt falsificate prin modificarea unor date,sunt ,, create":,de partea respectiva ,,sunt emise de.cine și ce dovedesc.?Dacă depune un înscris pe care îl

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios valentin24 valentin24 Buna seara. Poate fi considerat ,,denunt calomnios,, impotriva persoanei reclamante care prin mentionarea in Motivarea actiunii de divort si sustinerea in fata ... (vezi toată discuția)
Criteriile de stabilire a declaratiilor false bgeorgiana77 bgeorgiana77 Buna seara Citeva nelamuriri as avea va rog frumos daca aveti timp = 1)Cit poate minti - avocatul in inscrisurile depuse? 2) Incheierile de sedinte ... (vezi toată discuția)
Afirmatii defaimatoare in sala de judecata buna ziua, in situatia ... colinsmarty colinsmarty Afirmatii defaimatoare in sala de judecata Buna ziua, In situatia in care una dintre partile procesuale( deci nu avocatul) a facut afirmatia in fata ... (vezi toată discuția)