avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Criteriile de stabilire a declaratiilor false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Criteriile de stabilire a declaratiilor false


Buna seara
Citeva nelamuriri as avea va rog frumos daca aveti timp =
1)Cit poate minti - avocatul in inscrisurile depuse?
2) Incheierile de sedinte pot contine - declaratii false ?
3)Incheierea de sedinta- numai semnata de toti - poate servi ca proba in caz de - inlocuire ?
4) Sentinta civila poate contine declaratii false ?
5)Cine stabileste si dupa ce criterii - daca declaratiile sint false sau adevarate?
6)Daca minciuna este facuta de - meseriasi si este la limita= adevar/minciuna - cine stabileste/apreciaza,si dupa ce criterii( banul ?) daca declaratia este - falsa/mincinoasa sau este adevarata ?
Va multumesc - anticipat pt raspunsul dvs - de care depinde soarta mea viitoare
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
bgeorgiana77, utilizator
Cel mai recent răspuns: asd1 , utilizator 10:57, 12 Iulie 2015
aveti dreptul de a face plangere de savarsire a infractiunii de marturie mincinoasa, impotriva persoanei care face o declaratie mincinoasa in instanta, la orice institutie publica, iar aceasta declaratie creeaza prejudicii .
va multumesc dar ei sint - rude mai indepartate/deci cu plingere nu cred ca voi obtine - succese deosebite
Depinde ce calitate aveti in proces.
Ar fi util de precizat intrucat depinde calitatea...
Mentionez ca in proces/e - am calitatea,calitatile de infrinta,pagubita,necistigatoare.Daca eram victorioasa- nu i-mi mai bateam capul si la ora acesta/22,30 cu asemenea intrebari.
Oricum va multumesc
Regret ca ati pierdut procesul, nu am cunostinta de ceea ce s-a intamplat exact in dosarul dvs., insa intuiesc ca nu ati avut un aparator care sa combata sustinerile partii adverse si sa va explice cam cum stau lucrurile cu sustinerile pe care le poate face un avocat.
Este important sa stiti ca pe de o parte avocatul formuleaza apararea pe baza informatiile furnizate de clientul sau, pe baza inscrisurilor pe care le are la dispozitie in aparare ( nu detaliez aici probatoriul administrat etc), iar pe de alta parte, avocatul nu raspunde penal pentru sustinerile facute oral sau in scris, daca ele sunt facute cu respecarea normelor de deontologie profesionala.
Art. 39 din Legea 51/1995 mod. si compl
(1) În exercitarea profesiei, avocaţii sunt ocrotiţi de lege, fără a putea fi asimilaţi funcţionarilor publici, cu excepţia situaţiilor în care atestă identitatea părţilor, a conţinutului sau datei unui act.
(2) Avocatul este obligat să respecte solemnitatea şedinţei de judecată, să nu folosească cuvinte sau expresii de natură a aduce atingere autorităţii, demnităţii şi onoarei completului de judecată, procurorului, celorlalţi avocaţi şi părţilor ori reprezentanţilor acestora în proces.
(3) Avocatul nu răspunde penal pentru susţinerile făcute oral sau în scris, în forma adecvată şi cu respectarea prevederilor alin. (2), în faţa instanţelor de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor organe administrative de jurisdicţie şi nici dacă sunt în legătură cu consultaţiile oferite justiţiabililor ori cu formularea apărării în acea cauză, dacă ele sunt făcute cu respectarea normelor de deontologie profesională.
(4) Nerespectarea de către avocat a prevederilor alin. (2) şi (3) constituie abatere disciplinară gravă. Răspunderea disciplinară nu exclude răspunderea penală sau civilă.”

Alte discuții în legătură

Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase ... gabiilie776 gabiilie776 Daca clientul isi minte avocatul facand mai multe afirmatii mincinoase (false) si sunt sustinute apoi de avocat in fata instantei (si in inscrisurile depuse - ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
Avocati scutiti de codul penal? dar cei pe care-i reprezinta? justice123 justice123 Avocatii sunt scutiti de a putea fi acuzati de marturie mincinoasa? Dar fiindca sunt mandatarii celor pe care-i reprezinta? Asta nu inseamna ca cei ... (vezi toată discuția)