avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Aș dori sa știu dacă pot dona un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii ...

Bună ziua,

Aș dori sa știu dacă pot dona un apartament surorii mele de 15 ani și în ce condiții. Sunt căsătorită, fără copii și mai am un frate major.

Vă mulțumesc în avans pentru orice informație.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:47, 11 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți, dar trebuie încuviințarea instantei de tutela și desemnarea unui curator care sa asiste minora la încheierea contractului.
Mai bine așteptați pana împlinește 18 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă n-aveți copii, n-are cine ataca la instanța de judecată actul de donație.
Dar, cum ați fost deja sfatuită, așteptați să împlinească 18 ani, pentru că, fiind e majoră e simplu de tot.

Soțul este de acord`? Va semna și el actul de donație, sau este bun propriu al dumneavoastră`?
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru informațiile utile. Apreciez foarte mult ajutorul dumneavoastră.
După cum explicați, donatia către sora mea este un procedeu complicat și nici nu pot aștepta până ce împlinește 18 ani.
Având in vedere că sunt într-o urgență că să “scap” de proprietatea acesta de pe numele meu, aș putea face o donație spre un alt membru al familiei (major) ca de exemplu bunici, unchi, …?
Păi dați detalii. De ce să scăpați de această proprietate, pentru că în anumite situații donația poate fi anulată de instanța de judecată`? E păcat să cheltuiți bani la NOTAR făcând donație, și apoi instanța să anuleze donația. Mai bine detaliați problema dumneavoastră.

Oricui veți dona, bunici, unchi, nepoți, verișori......, dacă prin această donație PREJUDICIAȚI pe cineva, instanța poate anula actul de donație.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Trăiesc în străinătate și doresc cu soțul meu să achiziționăm un bun imobiliar aici. Ideea este că taxele de achiziție si impoziturile sunt exorbitante în Belgia dacă ești deja proprietar (chiar și în Romania). Prin urmare, doresc sa nu mai am proprietăți pe numele meu. Acest apartament care doresc sa-l donez este defapt al mamei mele care l-a achiziționat dar pentru care am semnat eu actele ca să nu trebuiască să-l împartă intr-un eventual divorț de tatăl meu, relația lor fiind foarte dificilă.

In acest moment caut deci o soluție ca să donez în familie dar nu ei direct.

Daca aveți nevoi de mai multe detalii sau am fost neclară, vă rog sa-mi spune-ți.

Alte discuții în legătură

Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Renunțare la apartament MRRG MRRG Buna ziua. Vin cu o intrebare poate mai ciudată, in urma cu 5 ani am făcut act de vanzare-cumpărare cu abitație viageră cu unchiul meu pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutaţi. părinţii divorţează! :/ User1234598 User1234598 Bună seara tuturor. Am nevoie de următoarea lămurire: în caz de divorţ la notar, cele două părţi pot ceda/dona imobilul neintabulat copiilor adulţi? ... (vezi toată discuția)