avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In urma unei furtuni au picat bucati din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In urma unei furtuni au picat bucati din acoperisul ...

Buna ziua. In urma unei furtuni au picat bucati din acoperisul unui bloc pe masina mea, parcata intr-o parcare publica. Daunele sunt foarte costisitoare. Mentionez ca blocul nu are asociatie de locatari. Care sunt demersurile necesare pentru recuperarea cheltuielilor?
Actiune in instanta pentru recuperarea pagubelor, de la cei ce sunt coproprietari acolo. Angajati un avocat.
Acoperisul este proprietate comuna si nu a fost intretinut, sau, poate unul dintre proprietari a intervenit asupra acestuia, fara acordul celorlati.
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună

SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 647

Regimul juridic general

(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.

(2) Când bunul comun are caracter accesoriu în raport cu un bun principal, fiecare coproprietar poate să dispună cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate asupra bunului comun numai odată cu exercitarea dreptului de dispoziţie asupra bunului principal.

(3) Cheltuielile pentru întreţinerea şi conservarea bunului comun se suportă în mod proporţional cu cota-parte din drept a fiecărui coproprietar. Când bunul comun are caracter accesoriu, în absenţa unei convenţii contrare, cota-parte din drept a fiecărui coproprietar se stabileşte în funcţie de întinderea bunului principal.


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
latka, moderator
Căutați un av din zona respectiva.Speta este un pic mai sensibila nu datorita problemei de drept ci datorita faptului ca nu exista asociație de proprietari.Trebuie sa identificați proprietarii din imobil.pt a fi chemați în judecata și aici pot sa se ivească dificultăți.. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! detin un apartament intr-un bloc. blocul are 2 corpuri, ... petunie petunie Buna seara! Detin un apartament intr-un bloc. Blocul are 2 corpuri, A si B, in corpul A sunt 8 apartamente, in corpul B exista un singur apartament, ... (vezi toată discuția)
Spațiu comun ocupat abuziv ialexii ialexii Bună ziua, Sper că nu repet o întrebare deja adresată pe site. Problema mea este următoarea: Locuiesc de 1 an într-un bloc dintr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Vecina de la parter nu vrea sa dea cheia nimanui bogdansem bogdansem Buna ziua, Am o mare problema, cu o vecina de la parter, care este singura care are cheie de la uscatorul blocului (de la parter). Din ce am inteles, ea a ... (vezi toată discuția)