avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu 4 ore. Buna ziua, as avea o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu 4 ore. Buna ziua, as avea o intrebare/rugaminte, ...

Contract de munca cu 4 ore. Buna ziua, as avea o intrebare/rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Fiul meu urmeaza sa se angajeze cu 4 ore (in loc de 8), care ar fi inconvenientul: La vechimea in munca se considera mai putina vechime ?, de ex. in loc de 1 an se considera doar 6 luni ? Ar mai fi si alte inconveniente ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 21:26, 21 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Va multumesc f mult dle Cornel Vasile, toate cele bune va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca cu timp partial e aceeasi ca si cand ar fi lucrat cu norma intreaga ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Daca o persoana lucreaza 4 ani cu norma de timp partiala (4 ore/zi), la vechimea in munca pt. ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu timp partial iolandaniculescu iolandaniculescu Am un contract individual de munca legal, cu timp partial de 40 ore/luna, in urma caruia realizez un venit mai mare decat salariul minim pe economie. Va rog ... (vezi toată discuția)
Vechime ptr. pensie divele divele O mama care are 4 copii si lucreaza la revenire la locul de munca cu 6 ore, cum i se va lua in calcul timpul lucrat ptr. a realiza vechime ptr. pensionare. ... (vezi toată discuția)