avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini \"deranjati\" de noi. Bună ziua! Ne-am mutat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini "deranjati" de noi. Bună ziua! Ne-am mutat de 5 ani intr-un ...

Vecini "deranjati" de noi.

Bună ziua! Ne-am mutat de 5 ani intr-un apartament achiziționat prin rate. În blocul în care locuim suntem singura familie cu copii ( 2 copii - 4 și 10 ani ), blocul fiind preponderent locuit de oameni in varsta. Au mai fost 2 familii care pe parcurs s-au mutat. Mai nou, vecina de sub noi ne taie calea și ne face scandal în fata blocului pe diferite motive: ca aude copiii în casa, ca îl aude pe sot când merge apăsat, ca aude ea chipurile când da cu ușile în apartament, ca mai bagam cateodata la spălat la 10 seara masina de splat vase ( deși ea zice ca doarme în bucătărie). Ne acuza ca râșcâim cu scaune pe parchet noaptea deși i-am zis foarte clar ca noi noaptea dormim. Îmi strigă inclusiv faptul ca azi noapte la 1.30, când s-a pus vijelia, am ieșit pe balcon sa îmi strâng rufele sa nu mi le zboare vântul și ca a deranjat-o când am închis sita la balcon. Este normal asa ceva? Suntem o familie cât se poate de normala cu serviciu, copii la grani și scoala, acum pe vacanta stau la bunici când suntem noi la serviciu. Trebuie sa stam smirna în propria casa? Nu suntem oameni gălăgioși și suntem oameni destul de pașnici. Sa interzic copilului meu sa mai rada sau sa se mai joace? Soțul sa plutească în aer ca să nu se mai audă mergând? Noua ne spusese doamna dr la care am cumpărat apartamentul de vecina de sub ca este foarte "sensibila" și ca a acuzat-o și pe dumneaei de "n" lucruri și bătea mereu la ușa, dar nu credeam asa ceva...am crezut ca exagerează dumneaei. Ne tine tot timpul calea și ne zice ca ea are palpitații și nu suporta niciun zgomot. Oare sa respiram avem voie? Ce putem sa facem în acest sens? Adică ce ar putea dumneaei sa "ne faca"? I-am zis ca dacă nu este mulțumită, sa ia legătura cu persoanele abilitate, ca asa este traiul la bloc...se mai aud și zgomote cum și noi auzim de la alții.

Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:40, 22 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica, art.2, pct.25-27: [ link extern ]
Respecatarea orelor de liniste este obligatorie pentru toti locatarii.
O solutie tehnica ar putea fi izolarea fonica a planseului. Blocurile vechi sufera de izolatii proaste intre apartamente.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Pe pardoseala am și gresie și parchet de 8 mm deasupra ( când am cumpărat apartamentul era integral cu gresie. Blocul este izolat interior/ exterior și este din beton. În intervalul de program de liniste nu pune nimeni muzica tare sau sa țipe. Vecina a fost inclusiv deranjata de faptul ca azi noapte, când a început vijelia, am avut tupeul sa ies pe balcon sa strâng rufele și a auzit când a făcut "click" plasa de insecte când am inchis-o ( trebuia sa las rufele - care deja erau uscate - pe sarma și eventual azi sa încep sa le caut prin cartier, ca sa nu se auda "click" ). Este normal sa ți se ceara socoteala ca ai mersul mai apăsat când mergi prin casa sau ca bagi o mașină automata de spalat rufe și o deranjează ca se aude la ea ? Cred ca acest "program de liniște " face referire la cu totul altceva, la un anumit nivel de zgomot, nu la un click de plasa de insecte sau la un mers normal prin casa care o deranjează pe dumneaei. Doamna este deranjata și ca aude apa noapte la baie etc. Hai sa fim serioși, ca deja se exagerează. Când are copilul mic o criza de plans, ce sa ii fac? Îl leg la gura? Îl sedez ca e program de liniste? Eu ma refer strict la activități și "zgomote" pe care orice om normal le face în propria locuință în cursul unei zile. Am ajuns când scoate copilul un sunet mai zgomotos ( ras, plâns etc ) sa casun cu gura pe ea:" taci ca te aude vecina". E normal asa ceva? Mie îmi suna a hartuire, sincer, faptul ca tot timpul îmi tine calea sa îmi zică de cele de mai sus. Ați putea sa trăiți asa? Deja ne tinuta calea alți 2 vecini care auziră de pe balcon discuția din fata blocului și ne ziseră sa nu o bagam în seama ca asa face tot timpul, ca "dusă" ( aceasta a fost exprimarea ).
Suntem oameni respectați pe scara, lumea deja ne cunoaște ce fel de familie suntem și nu accept sa mi se tina calea în fata blocului, dimineață, când este super liniște afara sa mi se reproșeze absurdități, sincer.

Mulțumesc frumos!

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica, art.2, pct.25-27: [ link extern ]
Respecatarea orelor de liniste este obligatorie pentru toti locatarii.
O solutie tehnica ar putea fi izolarea fonica a planseului. Blocurile vechi sufera de izolatii proaste intre apartamente.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
gabrielle_24, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti-va de viata fara stres cu vecina. Ignorati-o si daca va mai tine calea, indrumati-o catre politie sau sanatoriu.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este cea mai bună soluție, cu astfel de persoane nu e loc de negocieri.

gi-jane2 a scris:

Vedeti-va de viata fara stres cu vecina. Ignorati-o si daca va mai tine calea, indrumati-o catre politie sau sanatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)
Zgomot in bloc arianaferseta arianaferseta M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ... (vezi toată discuția)