avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte Vanzare-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte Vanzare-Cumparare

Acte Vanzare-Cumparare
Buna ziua!
Vreau sa cumpar o casa, dar vanzatorul a pus problema ca, cumparatorul sa achite toate taxele. Ma gandesc aici la costul actelor la notar +ce sume de bani trebuie sa plateasca vanzatorul la stat +ce sume de bani trebuie sa plateasca cumparatorul la stat.
Intrebarea mea, la care va solicit lamurire este: stiind pretul tranzactiei (concret, 45000 EUR, bani cu care vanzatorul doreste sa ramana "in mana") as putea estima costurile mele totale (ca si cumparator), pentru a putea aprecia efortul meu financiar final?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs. si pentru ajutor!!
Dragos
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:15, 2 August 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, vânzătorul pune la dispoziție documentele necesare vânzării și achita extrasul de carte funciara pentru autentificare - 40 lei, impozitul pe prețul obținut (1% dacă are imobilul în proprietate de mai mult de 3 ani sau 3% dacă are imobilul în proprietate, de mai puțin de 3 ani), verificarea regimului matrimonial- 15 lei+ tva și verificarea la Registrul Național al creditorilor 15 lei+ tva.

Cumpărătorul achita onorariul notarial+ tva, taxa de intabulare 0,15% din pret și verificarea regimului matrimonial de 15 lei+ tva.
Nu e treaba dvs sa asigurați vânzătorului suma întreaga. Impozitarea pe prețul vânzării este prevazuta de Codul fiscal.

Un calculator aveți aici
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns! De mare ajutor, mai ales link-ul oferit.
Insa, as dori o precizare suplimentara: cumparatorul avand si o alta casa, la achizitia celei de-a doua (de 45000+costuri aferente tranzactiei), nu ar trebui sa plateasca la stat un TVA? Va multumesc si imi cer scuze pentru aceasta neprecizare in intrebarea initiala...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti tva
Va multumesc mult pentru precizarile dvs.! Sunt edificatoare!
Chiar merita sa asumați toate cheltuielile? Sau e cineva cunoscut.. Am trecut și Eu prin asta dar toate sumele s-au scăzut din prețul inițial

Alte discuții în legătură

Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de vanzare-cumparare, un singur apartament vishy88 vishy88 Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament. Sunt doi proprietari dupa succesiune, cu cota parte 1/2. Proprietarii au propus sa facem doua contracte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale Miha_81 Miha_81 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ( orientativ). Ce cheltuieli sunt la vanzarea unui apartament de 150000 ron( taxe + impozit catre stat). ... (vezi toată discuția)