avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PERSOANE CU DIZABILITĂȚI Bună dimineața! Sunt o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PERSOANE CU DIZABILITĂȚI Bună dimineața! Sunt o persoană ...

PERSOANE CU DIZABILITĂȚI


Bună dimineața!
Sunt o persoană imobilizată la pat cu handicap grav. Pentru rezolvarea problemelor i-am făcut asistentului meu personal procură notarială, ca să mă poată reprezenta la medicul de familie, specialist, la Poștă, la Casa de pensii, la Casa de sănătate, la Bancă și în alte locuri ce se ivesc pe parcurs.
Prin procură îi este interzis să facă împrumuturi bănești în numele meu.
Recent a fost asistentul personal la DGASPC să obțină bonurile valorice pentru combustibil și i s-a spus că fără curatelă nu-mi dau niciun fel de bon valoric, că așa prevede legea, nici n-au vrut să ia în considerare procura, deși este în termen.
Întrebarea mea este, în ce lege se găsește această obligativitate de-a face/avea curatelă?
Dacă prin procură îi este restrânsă libertatea de-a face ce vrea, prin curatelă câtă libertate are???????? Poate să facă chiar orice???????? Dacă procura notarială nu mai este reprezentativă, de ce se emite în continuare?????? Și cu ce este mai cu moț curatela față de procură????? Curatela cât timp este valabilă??? Procura are timp limitat 2-3-5 ani.
Am trecut prin multe necazuri și știți cum e ”cine se frige o dată cu ciorba suflă și-n iaurt”, nu vreau să mai am parte de astfel de traume.
Am încredere în asistentul personal, dar mintea omenească este diabolică și nu poți ști niciodată cum se sucește.
În speranța că mă veți lămuri în amănunt despre problema ridicată, vă mulțumesc anticipat. Sănătate vă doresc.

Alte discuții în legătură

Persoane cu dizabilitĂȚi bună dimineața! sunt o persoană ... mioara țugui mioara țugui PERSOANE CU DIZABILITĂȚI Bună dimineața! Sunt o persoană imobilizată la pat cu handicap grav. Pentru rezolvarea problemelor i-am făcut ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)
Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ? flory_mr flory_mr Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ? Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare ... (vezi toată discuția)