avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna. Vreau sa stiu firma de colectare deseuri ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna. Vreau sa stiu firma de colectare deseuri ce obligatii are

Buna. Vreau sa stiu firma de de colectare deseuri ce obligatii are? nu trebuie sa imi ofere ghena de gunoi? container? trebuie sa cumpar tot eu? ei ca raspuns au spus ca nu sunt obligati. eu dupa logica mea cred ca da. va rog un raspuns. multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:41, 24 Iulie 2023
Ei ofera dar doar contracost (super pret marit).
Are obligatia sa va taxeze doar la nr persoane daca sunteti asociatie de proprietari.
Multi nu stiu si taxeaza la cantitate.
Ca sa citi mai mult aveti :
Legea serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006 unde zice ca orice factura catre asociatiile de proprietari trebuie sa fie doar pe numarul de persoane si nu pe cantitate si nu trebuie sa contina nici factura si nici contractul referire la cantitate.

ART 26 din Legea serviciului de salubrizare 101/2006 actualizata in 2022 o gasiti pe site-ul ANRSC
[ link extern ]

(2) Tarifele şi taxele de salubrizare pentru utilizatori se calculează şi se aprobă:

a) în lei/persoană/lună, în cazul utilizatorilor casnici, persoane fizice şi asociaţii de proprietari/locatari;

b) în lei/tonă şi în lei/mc, în cazul utilizatorilor noncasnici, persoane juridice, altele decât asociaţiile de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Depinde in ce calitate intrebati. Pentru persoane fizice se ofera cel putin o pubela mare, neagra, pentru gunoi menajer.
Pentru infrastructura de colectare a deseurilor, ghene amenajate, e responsabila primaria.
Articolul 21
egalității de tratament între utilizatori.
(2) Operatorii au obligația de a pune la dispoziția utilizatorilor casnici recipientele, precum și, după caz, sacii necesari pentru colectarea separată a deșeurilor menajere, conform obligațiilor asumate prin contractul de delegare sau, după caz, prin hotărârea de dare în administrare. Costurile de achiziționare ale acestora se includ în tariful pentru prestarea activității de colectare separată și transport separat al deșeurilor, dacă nu sunt puse la dispoziție de autoritatea contractantă. În cazul utilizatorilor noncasnici, operatorul are obligația să asigure, contra cost, recipientele, precum și, după caz, sacii necesari pentru colectarea separată a deșeurilor similare, dacă acestea nu sunt achiziționate de către utilizatori.
[ link extern ]
CalinIonMihai a scris:

Buna. Vreau sa stiu firma de de colectare deseuri ce obligatii are? nu trebuie sa imi ofere ghena de gunoi? container? trebuie sa cumpar tot eu? ei ca raspuns au spus ca nu sunt obligati. eu dupa logica mea cred ca da. va rog un raspuns. multumesc.

Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Firmele de colectare deseuri sunt obligate sa puna la dispozitie pubele de colectare selectiva? Valmont1989 Valmont1989 Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu speranta ca poate cunoasteti o lege care sa ma ajute sa oblig firma de colectare deseuri, ROSAL, sa puna la dispozitie ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)