avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie încetare CIM disciplinar Am o situatie mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie încetare CIM disciplinar Am o situatie mai complicată ...

decizie încetare CIM disciplinar
Am o situatie mai complicată cred
Angajatorul a decis să îmi înceteze CIM disciplinar art.65 alin1 in luna decembrie 2022,mi_a comunicat decizia pe mail fără nici o motivare,am contestat imediat decizia in instanță ca fiind nelegala si neîntemeiată,am făcut sesizare ITM
in ianuarie 2023 cererea s_ a înregistrat la tribunal
după controlul ITM si primirea înștiințare de la tribunal au văzut că au facut o mare greseala si au decis să revoce/anuleze prima decizie fără să mă anunțe,si reluat procedura corectă cercetare disciplinare referat comisie etc adik ceea ce trebui făcut ptr. încetare CIM disciplinar ,si au emis o nouă decizie în luna ianuarie le care am contestat_o imediat
Se pot conexă in instanta cele 2 dosare având același angajator, același CM aceeași speta.
Si daca este legal cum au procedat se mai poate revoca o decizie de in cetate a CIM după ce a fost comunicată angajatului si era si pe rolul instanței
Multjmesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 24 Iulie 2023
Da, se pot conexa in instanta cele 2 dosare având același angajator, aceeași speta.

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 767 din 30.09.2016 a fost publicata Decizia nr. 18/2016 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie privind examinarea sesizarii formulate de Curtea de Apel Iasi - Sectia litigii de munca si asigurari sociale in Dosarul nr. 10.150/99/2014 pentru dezlegarea urmatoarelor chestiuni de drept. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca:

"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 278 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dispozitiile art. 1.324, 1.325 si 1.326 din Codul civil, republicat, pot fi aplicate in intregirea dispozitiilor Codului muncii, fiind compatibile cu specificul raporturilor de munca .

In interpretarea art. 55 lit. c) si art. 77 din Codul muncii, decizia de concediere poate fi revocata pana la data comunicarii acesteia catre salariat, actul de revocare fiind supus exigentelor de comunicare corespunzatoare actului pe care il revoca (decizia de concediere)."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim disciplinar rrramor rrramor Pot inceta un contract de munca ca sanctiune disciplinara la data la care eu doresc? Mentionez ca am desfasurat cercetarea disciplinara, ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 ... oricalc1967 oricalc1967 Bună ziua. Am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 în baza art. 65, alin 1 din codul muncii, fără preavizul legal consemnat în CIM la 60 zile ... (vezi toată discuția)