avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie de la un punct de lucru din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie de la un punct de lucru din UE

Daca fac o achizitie de utilaje pe fonduri europene de la o firma din Romania , dar utilajul vine de la un punct de lucru al sau din Franta care este furnizorul? Este achizitie intracomunitara si folosesc cui punct de lucru in declaratia 390?
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:35, 2 August 2023
furnizorul este firma din Romania dar e posbil ca firma din Romania sa aiba inregistrare in scop de TVA in Franta si sa va dea un cod FR nu RO.
Pe acel CUI FR se va declara achizitia intracomunitara in D390

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie marfa din import alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, s-a participat la o expozitie in Italia , de unde s-a achizitionat de la alti participanti cu factura marfa. Am si factura de la un partener din ... (vezi toată discuția)
Achizitie de bunuri intracomunitare? Sirbu Adina Sirbu Adina Cumpar un utilaj din Franta, factura este emisa in lei, fara TVA, pe factura sunt mentionate 2 coduri de TVA, din Franta si Romania si faptul ca este achizitie ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)