avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am de la ...

Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am de la parintii mei dinaintea casatoriei, SI pe numele sotului, astfel incat sa fim amandoi proprietari? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:56, 18 Septembrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motive sa il treaca !
Poate este in varsta fara copii casatoriti de foarte multi ani (sau cu copii din alta casatorie ai ei) si vrea sa se asigura ca in caz ca dansa moare prima sa fie sotul asigurat.

sotul e oricum asigurat ca isi mosteneste sotia, in parte sau in totalitate, depinde de rudele cu care intra in concurs. in plus, are drept de abitatie prin lege.

Poate este in varsta cu copii si copii sigur l-ar duce pe sot la azil daca moare prima..

si daca e proprietar nu il mai duc la azil sau cum ?

Poate este tanara fara copii si casnica si sotul singurul care lucreaza si saracul sot tot renoveaza si baga bani in apartamentul ala si mai si face o gramada de treburi singur pentru imbunatatiri si renovare.
Vede ca sotia nu are de gand sau nu poate face copii dar el tot baga bani in apartament.

pt toate cazurile astea are un drept de creanta care nu se prescrie in timpul casniciei.

deci tot nu se justifica improprietarirea sotului
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motive sa il treaca !
Poate este in varsta fara copii casatoriti de foarte multi ani (sau cu copii din alta casatorie ai ei) si vrea sa se asigura ca in caz ca dansa moare prima sa fie sotul asigurat.
Poate este in varsta cu copii si copii sigur l-ar duce pe sot la azil daca moare prima..
Poate este tanara fara copii si casnica si sotul singurul care lucreaza si saracul sot tot renoveaza si baga bani in apartamentul ala si mai si face o gramada de treburi singur pentru imbunatatiri si renovare.
Vede ca sotia nu are de gand sau nu poate face copii dar el tot baga bani in apartament.

1. Pentru asta exista testamentul. Și oricum, soțul își moștenește soția.
2. Sunt copiii pe care i-au crescut amândoi. Dacă la prima ocazie își duc părintele la azil, ghici a cui e vina?
3. E apartamentul în care sta și el. Și dacă ar sta în chirie, de exemplu, casa ar trebui sa fie o cocina, pe ideea ca oricum nu e al tău?
4. Îmbunătățirile ii profita și lui. Iar în caz de divorț, are un drept de creanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este ca poate mergand la notar.
Mai departe decide dansa.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
ricadinas, utilizator
Mare greseala , daca vreti sa faceti asa ceva . Si ma intreb , de ce ati vrea sa faceti acest lucru ?
Doamna a primit suficiente sfaturi și pro și contra. Din toată astea poate sa concluzioneze și să decidă ce și cum e mai bine.

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.el ... Raluca2111 Raluca2111 Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)