avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 34/2023
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 34/2023

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu legea 34/2023, caz concret.
Daca aduc la societate o factura de 200 de lei pentru activitati sportive de la o firma autorizata cu cod CAEN corespunzator, cat din factura primesc inapoi?
Precizez ca in afara de tichete de masa nu am alte beneficii, iar impozitul meu lunar este mai mare de 200 de lei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:51, 29 Iulie 2023
Legea reglementează regimul fiscal aplicabil contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive, în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului în RON a sumei de 400 EUR anual, pentru fiecare angajat.

In speta, veti primi inapoi suma de 200 lei.
Multumesc pentru raspuns.
Suma de 200 de lei este valabila doar o data pe an sau pot sa duc factura in fiecare luna, si sa primesc deducere din impozit in fiecare luna (pana la cumularea valorii de 2000 lei/an)?
Raspunsul de la compartimentul HR la acceasi intrebare a fost: "Asadar, impozitul scutit se aplica la acest plafón: 10%*2.000 lei=200 de lei- pe an! Reprezentand maximul beneficiului fiscal la nivel de angajat, pe an."
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
Mioara Dana, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pana la cumularea valorii de 2000 lei/an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata pt salariatii societatii loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua, Societatea a incheiat o polita de asigurare reprezentand asigurare de viata pentru salariati. Cheltuiala este deductibila pentru societate? ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta impozabile ionela11 ionela11 Buna dimineata, Voucherele de vacanta acordate in limita a 2000 lei se impoziteaza ca si tichetele de masa? Care sunt implicatiile fiscale? Multumesc (vezi toată discuția)