avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Meserii in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Meserii in Romania

Habar nu am unde sa postez acesta intrebare, ar trebui sa creati si un Forum "Romania Dificila"

Foarte pe scurt ...

Un prieten, se duce si isi face un SRL. Se angajeaza la el in firma pe post de "director economic". Nu intampina absolut nici un fel de probleme.
Dupa 2 ani ,cineva se trezeste si il cheama cu cartea de munca. Si ii taie frumos cu rosu pe cartea de munca si scrie in loc de director economic "muncitor necalificat".

Se poate asa ceva? I s-a zis ca daca vrea sa fie director economic trebuie sa aiba studii economice, altfel nu poate fi director economic.

Ma simnt si eu aiurea, pt. ca vreau o firma de software, si daca eu stiu programa, dar nu am facut facultatea de info , ce imi vor face? ma vor face si pe mine muncitor necalificat?!

Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
badguygoodguy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:32, 28 Ianuarie 2010
Director economic
Nivelul de instruire: - (nedefinit; superior dar nu neaparat)
Directorul Economic sau Financiar planifica, conduce si coordoneaza activitatile financiare ale organizatiei de la cel mai inalt nivel ierarhic.
Cerinta-Studii economice

Cine este acel cineva pentru ca poate avea alta incadrare conform studiilor,nu neaparat muncitor necalificat.
In ce baza a facut modificarea in carnetul de munca?
Sincer habar nu am.din cate stiu , a ajuns la spital, si atunci l-au si gasit cu problema la cartea de munca. Coincidenta sau nu, nu stiu.

A ajuns la spital pt. ca a avut o mica cadere nervoasa. Cineva l-a "fraierit" cu 300 milioane lei vechi si la nervi a aruncat cu cosul de gunoi si cu scaunul afara din casa,etc, asa ca a venit salvarea dupa el, lol...

In fine, a avut f. multe probleme in nici o luna...

Chiar nu mai stiu cine i-a descoperit neregula. Cred ca cei de la "fortele de munca" sau unde iti duci cartea de munca?! Pt. ca el nu a avut nici o problema la angajare. Sau, i-au alertat cei de la casa de asigurari ca e o problema, habar nu am. Nu mai tin minte.

Cert e , ca atunci cand s-au angajat nimeni nu le-a zis nimic si astia 3 din SRL , si-au tras niste functii beton :)
De aia vreau sa stiu unde pot gasi ce studii am nevoie pt. a ocupa o functie.

Apropo daca termin facultatea de inginerie pot fi director economic?
Codul ocupatiilor din Romania.

Pentru director economic trebuie sa aveti studii economice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este incriminat in penal urmatorul aspect? glo glo o persoana nu are studii de contabilitate ,nici superioare,nici liceale si este director economic. care este norma de drept incriminatoare? multumesc. (vezi toată discuția)
Daca poate cineva sa ma lamureasca lavi_marcos lavi_marcos sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. ... (vezi toată discuția)
Functia de consilier economic marianar marianar Buna seara, Doresc sa modific functia unui angajat iar aceasta sa fie\"consilier economic\" cod cor 111019 pt care conform cor se cer studii superioare dar nu ... (vezi toată discuția)