avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă parcare București
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă parcare București

Am primit o amendă de 200 lei pentru parcare neplătită în București, zona 2. Problemele în ordine:
1. Panoul care anunța zona de parcare cu plată era la cca 30 m distanță (în față, nu la începutul zonei cum ae fi normal), mascat in clipa întrării din carosabil de niște steaguri publicitare. După ce am coborât din mașină și am mers către trotuar, era mascat de crengile unui copac. Nu am văzut nici dungile albastre și chiar dacă le vedeam, habar nu aveam ce semnificație au.
2. Am găsit notificarea de amendă în parbriz la plecare și se menționează acolo ca bază legală HCGMB 517/2019. Am căutat în MO online respectiva hotărâre, nu am găsit-o. Am găsit doar pe site-ul primăriei doar un titlu (că a fost adoptată respectiva hotărâre), dar fără conținut. Am mai găsit o anexă în care sunt descrise zonele de parcare, tariful și se spune că modalitățile de plată sunt: sms, cu cardul prin aplicație, la parcometru sau la operator uman parcare. Doar că nici în parcarea respectivă și nici în. majoritatea, nu există niciun parcometru sau operator, deci plata se poate face doar prin sms sau prin aplicație.
Deoarece chiar dacă aș fi știut că e parcare cu plată, nu aș fi putut plăti in acel moment deoarece aveam telefonul descărcat, vreau să contest amenda. Întrebări :
1. Este legală o amendă nepublicată în MO?
2. Indiferent de publicare / nepublicare, este legală amenda în condițiile în care nu oferi toate variantele de plată pe care pe care chiar emitentul le stabilește prin propria hotărâre.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile documentate și pertinente.
Scuza nr.1 cu nu am văzut dungile albastre și chiar dacă le vedem nu știu ce semnificație au,nu ține.Aduce cu :nu am văzut marcajul cu linie continua pe mijlocul drumului și chiar dacă vedeam nu știu ce semnificație are.
Cautati altceva.
Sau nu mai circulati dacă chiar nu știți.
Scuza nr.2 cu telefonul descarcat e și mai jalnică.Doar ai coborât din mașină sau puteai să urci iar să îl încarci și sa dați SMS sau intri în aplicație.
Cautati altceva.Nici copii mici nu cred povesti ca astea.
Amenda este legala.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
mitabiciclista, utilizator
hotararile consiliilor locale si judetene nu se publica in MO, dar nu inseamna ca nu sunt aplicabile. ele se publica pe site-urile UAT si se afiseaza
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. acum, cateva ... nasu999 nasu999 Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. Acum, cateva zile am fost \" controlat\" de catre cei de la RATB ( controlori) urcandu.ma in autobuz am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)