avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum semnam in acte daca avem 2 prenume?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum semnam in acte daca avem 2 prenume?

Buna ziua. Daca eu in acte sunt NUME PRENUME1-PRENUME2, eu pe documente sau cand semnez ceva, pot trece doar NUME PRENUME1?
Ex. Popescu Ionel-Gigel, si vreau sa trec doar Popescu Ionel, caci unul dintre prenume este strain si este adesea pronuntat sau citit gresit, lucru care devine agasant la un moment dat
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
dddac, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:28, 1 August 2023
si eu ma semnez/ declar doar cu unul si nu am avut probleme. Doar in acte autentificate/ act de identitate/ pasaport/ permis etc sunt cu numele intreg
Luați în calcul că Popescu Ionel pot fi cateva sute în țară, dar Popescu Ionel-Gigel este unul singur...
Legal , numele este cel din actul de identitate și este obligatoriu să vă semnați cu el întreg, altfel documentele își pot pierde valabilitatea.
De asemenea, aveți posibilitatea să vă schimbați numele pe cale administrativă, prin renunțarea la al doilea prenume .
georgiana.td, utilizator
Semnatura e altceva decât numele.
Chiar nu are legătură una cu alta.
Semnatura poate fi neinteligibila,o înșiruire de bucle,linii,puncte și poate sa nu conțină toate prenumele și toate numele(unii au și câte doua nume)
Puteți să vă semnați cum doriți dumneavoastră,actele semnate rămân valabile.Numele și prenumele trecut în acte trebuie sa fie complet.
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui Marcelus1986 Marcelus1986 Ma numesc Marcellus Stefanescu, doresc sa imi schimb prenumele in Marcelus cu un singur \\"l\\" deoarece toate hartiile de la scoala de la banca de la lucru, ... (vezi toată discuția)
Act romanesc obligatoriu? bndna bndna Locuiesc in italia. Am dubla cetatenie. Vreau sa imi vand casa din Romania unde stau parintii mei dar in afara de certificatul de nastere nu mai am acte ... (vezi toată discuția)
Acord asociere 109-nord 109-nord Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari se face la cererea scrisa a noilor proprietari, prin semnarea unui act aditional la acordul de asociere, ... (vezi toată discuția)