avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara mă numesc Marius și aș dori să-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara mă numesc Marius și aș dori să-mi dați o mână de ajutor ...

Bună seara mă numesc Marius și aș dorii să-mi dați o mână de ajutor.Am câștigat o servitute de trecere pietonală și auto pentru care plătesc anual o sumă de bani. Servitutea se afla la marginea grădinii vecinului langa un vâlcel. Acesta a pus o poartă la acel drum iar acum vrea să instaleze camere de supraveghere. Menționez că amândoi avem casele situate mai sus cam 50 de metri distanță și le avem impresmuite cu gard și poartă cum este normal la curte . Întrebarea mea este are dreptul să monteze așa ceva ținând cont că noi o sa fim tot timpul monitorizați și celelalte persoane care mai vin la noi ?Nu trebuia întreb și eu să-și îndrepte camerele langa poartă să-și monitorizeze strict poteca lui care duce spre casă .Eu plătesc acel drum dar nu mi se pare corect să fim filmați când plecăm și când venim Va mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:45, 2 August 2023
terenul e al vecinului cu camera si poarta?
Am înțeles că o servitute de trecere care este și plătită reduce la 50/50 procentaj asupra acelei servituți.
?
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
mariustudorache, utilizator
Dvs poate ati inteles, eu nu.. Cum este servitutea notata in CF?
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
adriandimitriu, utilizator
Nu știu ce înseamnă cf .am hotărârea judecătorească servitute pietonală și auto

Alte discuții în legătură

Parcare privată din jumătatea personală de drum de servitute Ioan Victor Ioan Victor O persoană fizică poate face parcare privată, din jumătate de drum de servitute, când este proprietarul unic, al acestei jumătăţi de drum ? Ce texte ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Imi cer scuze, am postat in topicul gresit - am repostat in topicul corect ( Discutii Juidice - Carte Funciara ... ) Multumesc. (vezi toată discuția)