avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de abitatie

Buna ziua,
Eu vreau sa vind un apartament prin agentie imobiliara. Ei au gasit cumparator, ne-am inteles la pret, insa in momentul cind am cerut contractul, am avut surpriza ca apare in contract cumparatoare si o persoana cu drept de abitatie. Nu a fost vorba de asa ceva in negocieri. Mi se pare suspect asa un contract, dreptul de abitatie il priveste pe cumparator, nu pe mine care vind apartamentul.
In plus, nu exista nici o clauza care sa anuleze contractul daca nu primesc banii integral, ramine persoana sa locuiasca in apartament si ramin si fara bani?
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
at_1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: at_1970 , utilizator 21:45, 2 August 2023
nu e nimic suspect, o persoana cumpara nuda proprietate si o persoana va avea drept de folosinta, care e treaba dvs? pe dvs va intereseaza sa va luati banii pe casa.
contractul de vanzare il semnati la notar, dvs ce contract ati smenat ? contract de ce?
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
gi-jane2, moderator
nu am semnat inca nici un contract. Notarul mi-a trimis draftul de contact.
a, ok.
verificati sa aveti numle corect, datele imobilului, contu bancar...
Da am verificat. Insa exista o clauza in care eu trebuie sa declar ca am primit integral banii. Or, se semneaza mai intii si dupa aceea se face ordinul de plata de catre cumparatoare. Nu cred ca ar trebui formulat asa, pentru ca nu exista nici o clauza in care se anuleaza tranzactia daca nu am primit banii.
Dvs semnati contractul cand vine cu op-ul de la banca.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Contract Razvana95 Razvana95 Bună ziua ! Aș avea nevoie de puțin ajutor în legătura cu o problemă, mai exact o lămurire . În 2002 mama mea a făcut un contract de ... (vezi toată discuția)
Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)