avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Poate proprietarul unei case sa inchirieze ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Poate proprietarul unei case sa inchirieze camere ...

Bună ziua. Poate proprietarul unei case sa inchirieze camere ,în regim hotelier, fără acordul vecinolor?! Dacă nu , există raspundere legala? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:33, 3 August 2023
Poate, daca nu are vecini "lipiti" de el, altfel nu :
2. La articolul 4, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) și (1^2), cu următorul cuprins:
(1^1) Eliberare certificat de clasificare pentru persoane fizice - în vederea eliberării certificatului de clasificare, operatorii economici persoane fizice proprietare de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare de tipul apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale depun la sediul instituției publice centrale responsabile în domeniul turismului documentația cu următorul conținut:
a) cerere standardizată pentru obținerea certificatului de clasificare de către operatorii economici persoane fizice, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3^1 la prezentele norme metodologice;
b) fișă standardizată privind încadrarea nominală a spațiilor de cazare pe categorii și tipuri, conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice, după caz;
c) copia actului de identitate al persoanei fizice solicitante, proprietară a structurii de primire turistice;
d) acordul asociației de locatari/proprietari sau acordul proprietarilor cu care operatorul economic persoană fizică are pereți comuni, pe plan orizontal și vertical, din care să rezulte activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă;
e) documentul din care să rezulte dreptul de proprietate asupra structurii de primire turistice, precum și adresa unității respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul cu privire la clasificarea apartamentelor in scop turistic. Cristi Mihai Vulpe Cristi Mihai Vulpe Buna seara, Am cateva întrebari in legatura cu noul ordin cu privire la clasificarea apartamentelor in scop turistic. 1.trebuie acordul asociatiei sau ... (vezi toată discuția)
Autorizare inchiriere xamere în regim hotelier Dorelcilta@gmail.com Dorelcilta@gmail.com Care sunt actele necesare pentru obținerea autorizatiei pentru. Inchirierea. De. Camere în. Regim. Hotelier? (vezi toată discuția)
Stimată doamnă manuela rășină spuneți dvs: „simpla închiriere ... robert1958 robert1958 Stimată doamnă Manuela Rășină Spuneți dvs: „Simpla închiriere a unui spațiu de locuit în calitate de persoană fizică nu îi schimbă ... (vezi toată discuția)