avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine ...

Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ?
Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul rezultat din prima casatorie ,iar a doua soție (decedata) are o fiică din prima casatorie
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:02, 4 August 2023
Chiar nu se înțelege ca dvs mosteniti 3 sferturi din ce avea tatal dvs si fiica doamnei va mosteni un sfert? Si nu pt ca l-ar mosteni pe tatal dvs, doar ca mama ei era mostenitoarea tatalui dvs la data decesului lui.
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
gi-jane2, moderator
Din bunurile proprii ale tatalui: dvs moșteniți 3/4, iar copilul soției 1/4.
Din bunurile comune, dobândite de tata, împreună cu doamna, dvs moșteniți 3/8, iar copilul doamnei 5/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)