avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... - conducere la sectia de politie dupa identificare si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

- conducere la sectia de politie dupa identificare si control ...

- conducere la sectia de politie dupa identificare si control corporal -

Buna ziua,

Ma intrebam daca cineva m-ar putea lamuri in legatura cu legalitatea actiunilor a doi politisti, care m-au condus la sectie "in vederea stabilirii identitatii" DUPA ce le-am furnizat codul numeric personal si au confirmat, prin instrumentele electronice proprii, ca eu sunt persoana respectiva. Mentionez ca, anterior, apelasem numarul de urgenta 112 pentru a reclama o potentiala infractiune si in acest fel am intrat in contact cu cei doi politisti.
La sediul politiei am avut parte de un tratament ostil, cu iz puternic de razbunare, in care am fost supus inclusiv unui control corporal - mi s-a solicitat sa golesc buzunarele si sa prezint toate lucrurile pe care le aveam asupra mea. Precizez ca s-au intocmit doua procese verbale - unul de conducere la sediul politiei si altul de control corporal. Nu mi s-a aplicat vreo sanctiune contraventionala sau de alta natura. Controlul corporal il apreciez drept abuziv si ilegal, deoarece nu ma incadram in nici una din situtatiile exprese prevazute la art 35 alin 1 din legea 218/2002. Am cazierul imaculat si nici nu consider ca am comis vreo ilegalitate.
As aprecia orice sugestie ori indrumare in legatura cu modul in care as putea sa procedez in continuare, pentru ca au fost momente umilitoare si revoltatoare in care, din potentiala victima, am devenit un suspect si tratat aproape ca un infractor.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
frasier, utilizator
Cel mai recent răspuns: copou88 , utilizator 19:51, 7 August 2023
Sesizati oficial problema conducerii unitatii de politie
Efectuarea unui control corporal in afara situatiilor limitative prevazute de lege suna a abuz in serviciu si as spune ca, in afara plangerii administrative/disciplinare catre sefii ierarhic superiori - recomandata de catre colega de forum, aveti si optiunea depunerii unei plangeri penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie corporala ContSters185121 ContSters185121 Buna ziua Traversam strada frumusel pe unde ne vine noua la ora 12 noaptea eu si cu 2 prieteni, trece o masina Dacia 1310 alba :) si ne opreste printre ... (vezi toată discuția)
Perchezitia corporala pe strada, fara motiv real bgdanc bgdanc Buna ziua! De curand am avut parte de o situatie neplacuta cu politia romana: mergand linistit pe strada, o masina de politie trage in fata mea in timp ce ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a legitima ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, 1. In ce conditii un politist/jandarm are dreptul de a legitima o persoana pe strada? 2. Exista \\"control de rutina\\" ? 3. In ce conditii un ... (vezi toată discuția)