avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Concubina coproprietara pe un Titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Concubina coproprietara pe un Titlu de Proprietate ...

Buna ziua ! Concubina co -proprietara pe un Titlu de Proprietate in baza legii 18/1991 al concubinului, fără știrea acestuia.Suntem 3 moștenitori( copiii) proprietarului de drept al carui Titlu exista si acesta inainte de modificare.Documentatia pentru obținerea acestui T.P in baza legii18/ 1991 Fond Funciar nu exista ,nici la Comisia Locala de F.F, nici la cea județeană.Are dreptul concubina ce se crede co-proprietara, sa ne evacueze din casa tatii.Va mulțumesc cu toată stima.
Cel mai recent răspuns: luitr , utilizator 02:36, 2 Aprilie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți explica detaliat`? Cu adică concubina este co-proprietar pe proprietatea concubinului, fără ca acesta să știe`??

Poate a făcut-o el proprietară când trăia.
Ați dezbătut succesiunea după decesul tatălui`? Doar la succesiune se poate clarifica.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
Dapix, utilizator
Am specificat Titlul de proprietate prin Legea 18/1991 .Dacă citiți legea veți înțelege.Nu am deschis succesiunea. Testament nu exista.
As fi dorit totuși ,un răspuns scurt , de la un avocat specializat pe Litigii și Drept Civil, care stie despre ce vorbesc.Am dorit asta ,tocmai pentru a obține un răspuns scurt,dacă SA RISC sa ma bag intr-unn proces de excludere a concubinei de pe T.P și anularea acestui act, sau sa îmi vad de treaba ca nu am șanse sa câștig,concubina rămâne cu ce a avut tata ,și eu păgubaș cu banii cheltuiți pe avocati și tribunal?Specific: Nu ma dau banii afara din casa.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din detaliile oferite în primul mesaj nici eu nu am înțeles nimic, și eu am coordonat o comisie locală de fond funciar 17 ani, asta așa, ca fapt divers... Pot doar să-mi dau cu presupusul în baza procedurilor pe care le cunosc.

1. Dacă concubina nu are un act de proprietate PE CASĂ (titlul de proprietate se emite doar pentru teren, pentru casă trebuie autorizație de construire sau ceva similar) sau certificat de moștenitor de pe urma concubinului (tatăl dvs bănuiesc), în care să figureze ca unic proprietar al imobilului, nu vă poate da afară din casă. Pentru o evacuare reală trebuie să obțină o hotărâre judecătorească, nu se face prin simpla schimbare a yalei sau mai știu eu cum.

2. Adăugarea unei persoane ca titular pe un titlu de proprietate se face prin modificarea acestuia de către OCPI, în baza hotărârii comisiei județene de fond funciar, la propunerea comisiei locale. Ca și justificare, există doar una: că ambele persoane au adus teren în CAP, fiindu-le preluat de stat în regimul comunist, iar dintr-o eroare, inițial, pe titlu a fost trecută doar o persoană. De asemenea, trebuie să se facă dovada că ambele persoane au cerut reconstituirea dreptului de proprietate în 1991 (fie printr-o cerere comună, fie prin două cereri separate). Cum știți că nu există documentația? Pe vorbe sau în baza unor documente? Ca să vă lămuriți dacă concubina a fost trecută legal sau nu pe titlul de proprietate trebuie să cereți ÎN SCRIS primăriei să vă comunice copie de pe cererea de intrare în CAP a tatălui dvs, și copie de pe cererea de reconstituire a dreptului de proprietate inițială, din 1991. De asemenea, să vă comunice copie de pe documentația de modificare ulterioară a titlului de proprietate. Aceeași solicitare o puteți adresa tot ÎN SCRIS și comisiei județene din cadrul Prefecturii. Nu uitați să specificați obligatoriu numărul titlului de proprietate la care faceți referire, atașând, eventual și o copie a acestuia.

Succes!

PS: cu tot respectul, dar fără să vezi actele e greu să-ți dai cu părerea în asemenea situație, există foarte multe necunoscute...
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
luizatr, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți perfecta dreptate Am făcut exact ce ati scris.Terenul e al tatei casa tot el a construit o.Mama e concubina.Am depus cerere conf Legii 544 ,am cerut acte documentatie ce a stat la baza emiterii T.P și la Primarie și la OCPI dar nimic.Imobil și teren nu au cadastru si nici intabulare după ce spune cei de la OCPI.Exista doar o Trimitere in care se cere modificare Titlu după un pretitlu in care concubina in loc de cetățean apare culmea moștenitoare,iar răspunsul celor de la Primarie la cererea mea ,a fost de la Registrul Agricol ceva total paralel și in derâdere parca . Un tabel cu toate persoanele din oraș, care au luat pământ cu Legea 18/1991, un tabel de recensământ la persoane și găini ouătoare,mașini agricole etc etc iar pe aceste acte, la rubricile cu locuitorii gospodăriei,concubina apare ca Soție moștenitoare cu numele de familie al tatii . Fals în inscrisuri.Asta e.
Ce credeți despre toate astea acum? Am dorit sa scriu mai puțin dar am apreciat răspunsul dv și de aceea am detaliat. Mulțumesc încă o dată.

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire moraru alexandru moraru alexandru se mai poate cere dezbaterea succesiunii dupa o persoana decedata in 1969 care avea 3 copii si comisia de fond funciar a eliberat T.P. pe numele unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)