Va rog, îmi poate spune cineva dacă trebuie plătite cheltuieli de judecata de către instituția care a pierdut un imobil intr-un proces de retrocedare(către persoane particulare), dacă PE PARCURS s-a invocat faptul ca imobilul trebuie retrocedat în virtutea faptului ca la mijloc e de fapt un secret de Stat ? (adică ,dacă era un Secret de Stat, mai era cazul sa fie intentat un proces -si inca cu acte dubioase. pentru retrocedare?) Puteți preciza și un articol de lege care sa susțină răspunsul dumneavoastră? Totodată, ce (actiune)trebuie sa facă pârâtul ca să nu plătească acele cheltuieli de judecata ?(trebuie sa acționeze în Instanta sau pur și simplu sa ignore cererile reclamantului?)
Stimate domnule avocat, Din păcate, instituția a fost executata silit deși fusese evacuata în termen, nu au așteptat nici termenul contestației în anulare nici al contestației la executare.Abia s-a reușit sa se reducă penalitățile invocate a se aplica la o asa zisa întârziere în executarea silita. Intamplator, am fost martora la evenimente.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata @Cornelissa , actiunea in instanta pentru retrocedare s-a introdus - asa cum e si denumita - pentru ca respectiva persoana fizica doreste sa i se retro-cedeze ceea ce Statul i-a luat cu japca . Nici o retrocedare nu e in interesul Statului , pentru ca acesta ( Statul ) pierde niste proprietati , dar e dreapta , e morala si - spuneti ca si o instanta a constatat - e legala . Confiscarea - da , aceea a fost in interesul Statului , doar ca a fost cu totul nedrept sa deposedezi cetatenii de bunurile lor , pe gratis sau contra unor despagubiri derizorii . Si Romania a hotarat - prin lege - sa repare aceasta nedreptate . Iar ca dvs. , in calitate de simplu cetatean , sa vi se dezvaluie acel secret de Stat ... nu vi se pare o contradictie in termeni ? daca il aflati , si poate oricine sa il afle , mai e secret ?
Nu e nicio dovada, doamna, ca Statul ar fi luat vreodata cu japca ACEL imobil de la acel proprietar sau de la vreun altul. Instanta a considerat ca autentic un act in baza unei expertize , nu insa si daca ce scrie in act e verosimil (Instanta a recunoscut ceva de genul ca daca dvs puneti pe o foaie de hartie pe care scrieți ce doriti semnatura dvs, e autentic, nu si daca e posibil ca acel inscris sa fi fost intocmit cu exact x ani in urma) . Cum poate fi retrocedat un imobil de la o adresa, atata vreme cat in actul reclamantului figureaza o alta adresa?? Dacă nu se desecretizeaza nimic în asa împrejurare, asa ma pun și eu bine cu "internele" si îmi iau gratis un imobil gras pe motiv de Secret de Stat în locul institutiei care vreau eu și sub nicio forma în alta locație.
Ref Art.453, Pârâtul nu avea cum sa recunoască de la început "pretentiile" reclamantului, o data pt ca, asa cum am spus pe aici, imobilul revendicat se afla la o alta adresa , iar alta data deoarece abia mult mai târziu a "aparut" Secretul de Stat... (!) În concluzie, se pot respinge cheltuielile de judecata sau măcar diminua...funcție de momentul la care a apărut situația asa zisa de Secret de Stat ?