avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum este posibil ca asiguratorul sa statueze culpa ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum este posibil ca asiguratorul sa statueze culpa comuna, desi ...

Cum este posibil ca asiguratorul sa statueze culpa comuna, desi in amiabila, soferul vinovat admite vinovatia exclusiva pentru accident, dar isi schimba apoi declaratia la apelul inspectorului lichidator?

Ce pot sa fac in aceasta situatie incredibila, care frizeaza orice principiu de logica elementara?

„Buna ziua,



In urma analizarii documentelor depuse la dosar si in urma discutiei avute cu soferul autoturismului asigurat, acesta nu a confirmat modul de producere al accidentului asa cu a fost mentionat in constatarea amiabila de accident, dar tinand cont ca acesta a semnat documentul facand mentiuni cu privire la imprejurarile producerii evenimentului, asiguratorul nu poate trage concluzii certe cu privire la vinovatia in producerea evenimentului, astfel incat rezolutia este culpa comuna.”

Prin urmare, șoferul asigurat nu recunoaște împrejurările, dar practic le recunoaște prin semnarea amiabilei. IN-CRE-DI-BIL. Aș vrea să auziți strigătul meu de ajutor la această situație în care, efectiv, simți că dreptatea nu înseamnă nimic în România. Cum e posibl să îmi dea culpă comună, când eu nu am avut nici 0,0000000000000001% vină în acel incident, celălalt recunoaște în amiabilă că el e vinovat, dar să dă culpă comună.

Dacă urmărim principiul logic al motivației, al demonstrației, el nu există, pentru că se afirmă că baza pentru „culpă comună” (Deci și pentru vina mea) ar fi că în urma apelului asiguratorul nu recunoaște, dar recunoaște prin semnarea documentului, iar din cauza aceasta că o dată recunoaște (oficial în document), iar o dată nu recunoaște telefonic, cel mai simplu e să fie și vina mea, nu? Pentru Numele lui Dumnezeu, cum e posibil așa ceva?

Pentru numele bunului Dumnezeu, cum e posibil așa ceva? Ce pot să fac că mă simt descumpănit, simt că mor efectiv cu dreptatea în mână. Cum e posibil să existe asemenea verdict, cum e posibil ca o situație să fie gândită în felul acesta REVOLTĂTOR?
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
Mrr2023, utilizator
Eu as incepe cu o plangere la ASF plus o discutie cu domnul in cauza in legatura cu o plangere penala pentru falsin inscrisuri oficiale ( l-as ameninta cu plangere penala pentru ca nu mai recunoaste ce a facut/scris in amiabila si acum declara altceva in fals).
Poate se sperie si revine la declaratia oficiala...
Dreptatea nu v o face o firma privata de asigurări care urmărește sa încaseze cât mai mult și sa plătească mai puțin ci instanta de judecata.Singura varianta este un proces împotriva asigurătorului. dacă nu rezolvați cu sesizarea la ASF,o notificare către celalalt conducător auto etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statuare dosar dauna : culpa comuna, desi soferul vinovat a recunoscut integral vinovatia. Mrr2023 Mrr2023 Bună ziua. Sunt la capătul puterilor. Am primit motivația într-un dosar de daună conform căreia „În urma analizarii documentelor depuse la dosar si in ... (vezi toată discuția)
Accident usor Cineva06 Cineva06 Buna zua, As dori sa ma ajutati cu o speta mai atipica. Doua autovehicule circula pe \"minunatele\" noastre sosele din sensuri diferite. Axul soselei este ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul a stabilit ,,culpă comună'' deși celălalt șofer și-a recunoscut vina. vreau să dau firma în judecată, ce șanse credeți că am și cum ar trebui să procedez? stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com Buna ziua. Va povestesc pe scurt speta. Tamponare usoara in parcare.Fiul meu iesea din spatiul de parcare a fost lovit in portiera fata dreapta de masina unui ... (vezi toată discuția)