avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Doresc sa stiu daca exista deosebire intre orele suplimentare lucrate intr-o zi si orele lucrate intr-o luna. Cum se platesc si care este termenul limita pana la care se platesc? Concret programul meu de lucru este de 12 ore / zi, am lucrat 18 ore / zi timp de patru zile restul de 11 zile cate 12 ore/zi. Total ore lucrate 204 din care 24 ore suplimentare in cursul zilei si 20 ore suplimentare din luna ( regim luna 160 ore, lucrate 180 => 20 ore suplimentare din luna ).
Un coleg a lucrat 10 zile din care 4 zile cate 18 ore. Total 144 ore. El nu isi realizeaza regimul lunii. Cum se platesc orele suplimentare zilnice? Care este legea care reglementeaza plata orelor suplimentare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 20:01, 1 Iunie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Pot sa solicit plata retroactiva a orelor suplimentare ulterior plecarii mele de la angajatorul respectiv? Cat m-ar costa un astfel de litigiu, in ceea ce priveste tariful avocatului?
In privinta onorariului numai cu un avocat poti vorbi. Eventual ii poti sugera sa dai un avans si restul sa platesti din banii care ii vei lua la executare, in care sunt inclusi si banii pentru cheltuieli de judecata ( onorariu) . Bineintele daca vei avea castig de cauza. Acest proces este scutit de plata taxei de timbru.
am si eu o intrebare orele suplimentare se platesc cumva dublu!!
am si eu o intrebare orele suplimentare se platesc cumva dublu!!???

Alte discuții în legătură

Exista ore maxime lucrate într-o luna căci mie îmi scade plata ... Emagabriela Emagabriela Exista ore maxime lucrate într-o luna căci mie îmi scade plata la ora în funcție de care ore am lunar ca să ma scoată în min pe economie, e legal? 5 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru beatrice culda beatrice culda intr-o luna cu 21 zile lucratoare, este posibil sa existe 14 zile lucrate consecutiv cu 11 ore/ zi, prin cumul, si restul de 7 zile sa se acorde zile libere, ... (vezi toată discuția)
Salarizare paza nicoletatrenea nicoletatrenea buna ziua va rog sa ma ajutati cu o problema legata de salarizarea paznicilor care efectueaza ture de 12 cu 24 si 24 cu 48. cum sa procedez la intocmirea ... (vezi toată discuția)