avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț. Legea Spaniola în România
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț. Legea Spaniola în România

Bună ziua, întrebarea mea este despre divorț între cetățean român (care nu a avut niciodată locuință în RO) și cetățean rus cu reședință permanenta în Olanda. Putem divorța în România cu ajutor de reprezentant legal? Legea matrimoniala pe care am ales când ne-am căsătorit este Spaniola (în conformitate cu legea Europeană). Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:16, 15 August 2023
Si legatura cu România care e?
Cetatenie RO.
Daca e singura legatura, nu veti divorta in Romania.
De ce ati vrea sa divorțați în România?
Costurile sunt la fel.
Daca soțul ar fi de acord cu divorțul s-ar putea analiza cazul.
Fiind rus este complicată situația.

București 2023
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună ziua, mulțumesc pentru reacție și sfaturi. Este complicat și am vrut să înțeleg mai bine toate opțiunile. Mersi mult pentru ajutor !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

De ce ati vrea sa divorțați în România?
Costurile sunt la fel.
Daca soțul ar fi de acord cu divorțul s-ar putea analiza cazul.
Fiind rus este complicată situația.

București 2023

Alte discuții în legătură

Actiune divort andrada.cora andrada.cora sunt rezident in spania. m-am casatorit in ro. sotia mea a intentat divortul in spania. eu nu sunt de acord si doresc sa divortam in ro. daca exista un divort ... (vezi toată discuția)
Cetatenie dubla (romana si spaniola) anisoarab anisoarab Femeie,cetatean roman,casatorita in spania cu sot spaniol,cetatean spaniol Daca solocita cetatenie spaniola,trebuie sa renunte la cetatenia romana? Multumesc! (vezi toată discuția)